Χ.Α: Ισχυρό rebound πάνω από τις 900 μονάδες

Συνεχίζει την ανοδική του κίνηση το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 1,6% και να είναι στις 911,40 μονάδες βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική του εικόνα μιας και η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων κινούνται ανοδικά και με συγκεκριμένους τίτλους να υπεραποδίδουν στο ταμπλό, κάτι που αποδίδεται από την αγορά στις αλλαγές που πρόκειται να ανακοινωθούν στον δείκτη του MSCI Greece. Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της εξαμηνιαίας

αναθεώρησης των δεικτών MSCI στον οποίο διαπραγματεύονται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Όσον αφορά τον τίτλο της Tράπεζας Αττικής ο οποίος είχε τεθεί σε αναστολή για δύο συνεδριάσεις, λόγω των προβλημάτων που είχε η τράπεζα με τα αποτελέσματα χρήσης 2020, σήμερα επανήλθε σε διαπραγμάτευση και παρόλο που το πρωί σημείωνε απώλειες μέχρι και 25,64% αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος με κέρδη 1,42%. Όσον αφορά την Πειραιώς η οποία και σήμερα είναι στο επίκεντρο των συναλλαγών αλλά και του ενδιαφέροντος, οι διακυμάνσεις της εισηγμένης δείχνουν να εξομαλύνονται, όπως και η βαρύτητά της στους δείκτες. Ο όγκος που έχει κινηθεί στη μετοχή είναι αυξημένος, όπως και την περασμένη Παρασκευή, με τη μάχη όμως των κεφαλαιοποιήσεων στον κλάδο να μαίνεται.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η Jumbo με 4,93% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθεί η Aegean με 4,23% και η ΕΥΔΑΠ με 3,49% ενώ με κέρδη άνω του 2% κινούνται τα ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα με την Motor Oil, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυιληναίο Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και Eurobank να σημειώνουν κέρδη άνω του 1% και ο Φουρλής, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Τιτάνας, ΔΕΗ και Πειραιώς να κινούνται ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος μόνο η ΓΕΚ Τέρνα με 0,4%. Τεχνικά ο Γενικός δείκτης στην συνεδρίαση της Παρασκευής έστω και οριακά κράτησε την πρώτη στήριξη των 900 – 897 μονάδων  (ημερόσιος stop long) όμως καλό θα είναι να υπάρξει αναμονή και για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας, προς εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.

Αν συνεχίσει πλαγιοκαθοδικά, οι επόμενες στηρίξεις στις 877 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 870, 828 – 824 και 790 μονάδες. Πρώτος στόχος των αγοραστών, παραμένει το καθοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υπέρβαση του οποίου θα ανοίξει δρόμο προς τις 2366 – 2371 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 2185, 2120 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2101 (ημερήσιο “stop long”) και 2070 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Τετ α τετ με επιχειρήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης – Πρώτες αντιδράσεις

Αισιοδοξία για το yachting: Σκάφη κάθε μεγέθους πωλούνται εν ριπή οφθαλμού

Μειωμένα ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα