Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Τα κόκκινα δάνεια συνεχίζουν να μας ανησυχούν

Η επιτυχημένη έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο, μπορεί να χαροποιεί αλλά δεν καθησυχάζει το οικονομικό της επιτελείο, καθώς παραμένει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως άλλωστε τονίζει σε δηλώσεις του στο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρις Γεωργιάδης.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι και απόλυτα δεσμευμένοι στο να διατηρήσουμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά τον χρηματοπιστωτικό τομέα», υπογράμμισε ο Κύπριος υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Κύπρος έχει διανύσει πολύ δρόμο αλλά ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα συνεχιστεί.

«Σαφώς είμαστε ευχαριστημένοι που βγαίνουμε από το μνημόνιο και έχουμε επιστρέψει στην ανάπτυξη. Εισήλθαμε στο πρόγραμμα όντας σε ύφεση και τώρα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 1,5%. Μειώσαμε το έλλειμμα και έχουμε σταθεροποιήσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Θέλουμε να πείσουμε τις αγορές ότι η Κύπρος είναι ασφαλής και ότι έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία».

Τόνισε, ακόμη, ότι το υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόκληση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μείωσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα