Μπόνους 2,7 δισ. δολάρια έδωσε πέρυσι η Deutsche Bank

Τα κριτήρια και το ύψος για τα μπόνους της Deutsche Bank AG είναι σχεδόν κανονικά, έστω και αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας απονέμει στο προσωπικό του 2,2 δις ευρώ (2,71 δισεκατομμύρια δολάρια) σε αποζημιώσεις για διάφορους λόγους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της τράπεζας για το 2017 που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Αυτό προσεγγίζει το επίπεδο που παρατηρείται το 2015, όταν τα επιδόματα της Deutsche Bank ευθυγραμμίζονταν σε γενικές γραμμές με τους ανταγωνιστές της και πριν ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής John Cryan άρχισε να μειώνει τα έσοδα της τράπεζας.

Οι επενδυτικοί τραπεζίτες αναμένεται να λάβουν ελαφρώς περισσότερα από το ήμισυ του συνολικού ποσού μπόνους, με μεταβλητή αποζημίωση 1,42 δισ. ευρώ.

Ο Cryan δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα απονείμει "γενναιόδωρα" μπόνους για να αποκαταστήσει τις καταστροφές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο έτος, όταν δήλωσε ότι η τράπεζα "διατρέχει τον κίνδυνο" με τη μείωση των μεταβλητών αυτών αποζημιώσεων κατά ένα πρωτοφανές 80%. Ο Cryan και οι δύο συνιδρυτές της επενδυτικής τράπεζας, Marcus Schenck και Garth Ritchie, έχουν δεσμευθεί να ανακτήσουν το μερίδιο αγοράς που χάθηκε μετά την κρίση εμπιστοσύνης της τράπεζας πριν από περίπου 18 μήνες.

Ο ίδιος ο Cryan κέρδισε συνολικά 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Ανακοινώθηκε σε συνέδριο το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank θα παραιτηθεί από τα επιδόματά του για τρίτη χρονιά, γεγονός που σημαίνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Ευρώπης δεν έχει δει ούτε δεκάρα μεταβλητής αποζημίωσης από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή στα μέσα του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα