Αρνητικά πρόσημα στην Ασία λόγω εμπορικών φόβων

Στο κόκκινο έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές καθώς εκφράζονται νέες ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και για τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Οι αγορές της Κίνας υποχώρησαν, με τον Shanghai composite να χάνει 0,1% για να κλείσει στις 2.594,25 μονάδες. Ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 0,504% στις 7.551,30 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite υποχώρησε κατά 1,114% στις 1.300,34 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ

ο Hang Seng έχασε 0,23% στις 27.512, 92 μονάδες.


Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0.08% για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 20,664.64 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 1,557.09 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 υποχώρησε 0,53% στις 5.874,2 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,28%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και οι προγραμματισμένες για το τέλος της εβδομάδας εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.

Οι αμερικανικές αρχές δημοσιοποίησαν χθες μια σωρεία κατηγοριών τόσο σε βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, όσο και σε βάρος της ίδιας της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας της Κίνας, δύο υποθέσεις που εγείρουν σοβαρό κίνδυνο αναζωπύρωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου βιομηχανίας ανέφερε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση απηύθυνε άδικες και ανήθικες κατηγορίες κατά της Huawei, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το κινεζικό ΥΠΕΞ, στο μεταξύ, κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις παράλογες πιέσειςατά κινεζικών εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα