Αρης Αρβανιτάκης / UCI GREECE LMS: Eνα διαφορετικό «customer journey» στο εγχώριο real estate

Ένα διαφορετικό «customer journey» που ξεκινά από μία επίσκεψη στην πλατφόρμα και ολοκληρώνεται με την πώληση του ακινήτου υπόσχεται η νεοϊδρυθείσα Retama Real Estate.

«Το www.retama.gr φιλοξενεί ήδη περισσότερα από 1.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, στα οποία περιλαμβάνονται ακίνητα τραπεζών και διάφορων επενδυτικών funds,

με τη σχετική λίστα να εμπλουτίζεται σε καθημερινή βάση», τονίζει σε συνέντευξή του στο «business stories» ο διευθύνων σύμβουλος της UCI GREECE LMS και υπεύθυνος για τη λειτουργία της εταιρείας Αρης Αρβανιτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η φιλοσοφία της εδράζεται στο «Phygital», ήτοι μία μείξη των νέων τεχνολογιών και της ανθρώπινης παρουσίας και διάστασης.

Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Ομίλου UCI, που έχει αποκλειστικούς μετόχους την Banco Santander και την BNP Paribas, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με την ίδρυση της Retama Real Estate και ποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται;
Η απόφαση του Ομίλου UCI να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και να εισέλθει σε έναν δυναμικό χώρο, αυτόν της διαχείρισης ακινήτων, δηλώνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο ελληνικό management και τις προσδοκίες που έχουν για την ολοένα αυξανόμενη και δυναμική αγορά των ακινήτων. Με την επένδυσή τους οι μέτοχοί μας αποδεικνύουν πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει και πάλι έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Στον Ομιλο UCI ασχολούμαστε με τον χώρο των δανείων στεγαστικής πίστης και των ακινήτων από το 1989 και στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 2003. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς, τις τεχνικές δυσκολίες των ακινήτων, τη διαδικασία νομιμοποίησής τους και τα κατάλληλα μέσα προβολής και δίκτυα για την πώλησή τους. Στα επόμενα χρόνια, τα χαρτοφυλάκια ακίνητης περιουσίας των τραπεζών, αλλά και των servicers θα απαιτούν εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ωρίμανση, την αξιοποίηση και την εμπορική τους διάθεση. Οι συνθήκες της αγοράς, καθώς και οι μελλοντικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης ακινήτων οδηγούν σε μία ανάγκη αξιόπιστης και υπεύθυνης αντιμετώπισης. Μέσα από αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε την εγκατάσταση της Retama στην Ελλάδα. Η Retama Real Estate ήδη προσφέρει υπηρεσίες νομικής και τεχνικής ωρίμανσης ακινήτων, διευθέτησης όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη νομιμοποίησή τους και υπηρεσίες facility management, ώστε να είναι έτοιμα προς μεταβίβαση. Ακόμα, σε συνεργασία με τεχνικά γραφεία, αναλαμβάνουμε τις όποιες κατασκευαστικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες ώστε να προσδώσουμε στο ακίνητο προς πώληση τη μέγιστη δυνατή υπεραξία. Στη συνέχεια, εξειδικευμένη ομάδα αναλαμβάνει την προώθηση των ακινήτων ανάλογα με το είδος τους σε πιθανούς αγοραστές, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια διαφήμισης. Φιλοσοφία μας είναι ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών προβολής και προώθησης των ακινήτων μέσω πλατφόρμας, social media, εξειδικευμένων site και εργαλείων digital marketing σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία εξειδικευμένων πωλητών. Πιστεύουμε πως η επιλογή ενός ακινήτου αποτελεί, ίσως, την πιο σοβαρή οικονομική απόφαση στη ζωή μιας οικογένειας ή αντίστοιχα μία πολύ σοβαρή επιχειρηματική επιλογή για έναν οργανισμό και δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς φυσική παρουσία, πολλαπλές επισκέψεις στο ακίνητο, διαπραγματεύσεις και, φυσικά, προσφέροντας στους υποψήφιους πελάτες ακίνητα έτοιμα προς αγορά ή εκμετάλλευση χωρίς νομικά ή τεχνικά προβλήματα. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή η πρότασή μας είναι το «Phygital» που συνδυάζει τη χρήση της νέας τεχνολογίας με την ανθρώπινη παρουσία και διάσταση.

Πόσα ακίνητα, ποιων κατηγοριών και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας φιλοξενεί σήμερα η πλατφόρμα www.retama.gr; Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών της;
Η πλατφόρμα www.retama.gr φιλοξενεί ήδη περισσότερα από 1.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, στα οποία περιλαμβάνονται ακίνητα τραπεζών και διαφόρων επενδυτικών funds και σε καθημερινή βάση θα εμπλουτίζεται με νέα ακίνητα προς διάθεση. Μέσα από αυτή οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όποιο από τα διαθέσιμα ακίνητα επιθυμούν, με πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά τους, φωτογραφίες, τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά και ενημέρωση για δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να καταλήξουν σε προτάσεις και ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στη συνέχεια, εξειδικευμένος συνεργάτης της εταιρείας αναλαμβάνει το «customer journey» που ολοκληρώνεται με την πώληση του ακινήτου. Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο των δανείων και των ακινήτων, η παρουσία μας στην αγορά των κτηματομεσιτών, το γεγονός ότι γνωρίζουμε τις διαδικασίες τεχνικής και νομικής ωρίμανσης ενός ακινήτου και είμαστε σε θέση να τις φέρουμε σε πέρας και ο τρόπος προώθησης των ακινήτων, συνδυάζοντας ψηφιακά εργαλεία, αλλά και ανθρώπινη παρουσία, είναι τα στοιχεία που μας διαχωρίζουν. Φυσικά, στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν η εγγύηση του Ομίλου και των μετόχων μας που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Στην πλατφόρμα θα περιλαμβάνονται και ακίνητα σε πλειστηριασμό. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών πάνω σε αυτό το νέο τοπίο; Στην παρούσα φάση οι επενδυτές στα ακίνητα τηρούν στάση αναμονής και αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις στις τιτλοποιήσεις, αλλά και στις ανακτήσεις από ακίνητα που είναι εξασφαλίσεις των NPLs. Η παρούσα κατάσταση είναι πρόσκαιρη λόγω COVID-19 και με την έναρξη των πλειστηριασμών το ενδιαφέρον των επενδυτών θα ενισχυθεί, παράλληλα, με την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι πλειστηριασμοί δεν αποτελούν ούτε πρόθεση ούτε επιλογή κανενός. Οι τράπεζες και οι servicers θέλουν λύσεις αμοιβαία αποδεκτές και βιώσιμες στον βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί ο οφειλέτης. Ωστόσο, η απουσία των πλειστηριασμών ως έσχατου μέσου καταφυγής σε βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών έχει σοβαρές παρενέργειες και διαταράσσει την όποια περαιτέρω αποκατάσταση της κουλτούρας πληρωμών. Στην πλατφόρμα www.retama.gr θα υπάρχουν και τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε και βρίσκονται σε διαδικασία πλειστηριασμού, ώστε να μπορεί ο υποψήφιος επενδυτής να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που του είναι απαραίτητες για να προχωρήσει στην όποια οικονομική του επιλογή.

Πώς βλέπετε τις προοπτικές του εγχώριου real estate και ποιες κατηγορίες ακινήτων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών;
Εχουμε τη βεβαιότητα ότι το real estate στην Ελλάδα θα αναπτυχθεί μέσα από στρατηγικές κινήσεις που γίνονται στον τομέα του τουρισμού, των γραφείων και της αγοράς logistics. Εγκαταστάσεις νέων εταιρειών στην Ελλάδα, ανάπτυξη νέων κατασκευαστικών έργων, όπως το Ελληνικό, αναβάθμιση αεροδρομίων, είναι μερικές από τις συνιστώσες που οδηγούν την άνοδο της κτηματαγοράς. Επίσης, παρατηρούμε ότι λόγω της πανδημίας έχουν αυξηθεί οι ζητήσεις ακινήτων που προσφέρουν περισσότερα τετραγωνικά (ανάγκη για χώρο εργασίας στο σπίτι), μεγαλύτερες βεράντες ή μικρούς κήπους και βιοκλιματικής προσαρμογής. Εντονο, επίσης, θα είναι σύντομα το ενδιαφέρον για κατοικίες και εταιρείες που θα έχουν δυνατότητα υποστήριξης σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς αυτό αποτελεί μία νέα τάση στους εταιρικούς στόλους, αλλά και σε ιδιώτες. Οι λύσεις που θα πρέπει να προτείνουμε σε υποψήφιους αγοραστές δεν είναι μόνο προσανατολισμένες σε ακίνητα νεόκτιστα και υψηλών προδιαγραφών. Είναι και για τα ακίνητα σημαντικής παλαιότητας, με αυθαιρεσίες που χρήζουν παρεμβάσεων σε ενεργειακό επίπεδο που είναι η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Διαβάστε ακόμη: 

Πωλητήριο $5,6 δισ. στη Manchester United από την οικογένεια Glazer

Χατζηδάκης: Ως Μ. Πέμπτη οι προκαταβολές των συντάξεων – Τι είπε για το 8ωρο

Θέλετε να φτιάξετε viral βίντεο στο TikTok; Πώς να το καταφέρετε (Vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα