Απότομη προσγείωση για την Cobalt Air

Με συνοπτικές διαδικασίες, υπό το βάρος των συσσωρευμένων ζημιών κι αδυνατώντας να έλθει σε τελική συμφωνία με το επενδυτικό σχήμα από τη Γαλλία που θα τοποθετούσε κεφάλαια στην εταιρεία, μία ακόμη αεροπορική έβαλε τίτλους τέλους μετά από κάτι λιγότερο από δυόμιση χρόνια λειτουργίας.

Ο λόγος για την COBALT Air, την εταιρεία, η οποία, μάλιστα,

αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως η καλύτερη νεοφυής αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2017 καθώς έχει βραβευτεί από την παγκόσμια Ερευνητική Εταιρεία Αεροπορικών Εταιρειών CAPA για τη γρήγορη επέκταση και τις καινοτόμες υπηρεσίες της, εξυπηρετώντας 23 προορισμούς και 13 διαφορετικές χώρες. Η εταιρεία, η οποία αυτοπροσδιοριζόταν ως η «μεγαλύτερη αεροπορική στην Κυπριακή Δημοκρατία, ένας ευέλικτος αερομεταφορεάς, νέας γενιάς», φαίνεται ότι λύγισε» κάτω από το βάρος ζημιών περί τα 100 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

«Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η αεροπορική εταιρεία COBALT AIR αναστέλλει τη λειτουργία της τα μεσάνυκτα της 17ης Οκτωβρίου 2018 και προχωρά σε διαδικασία διαχείρισης μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες λειτουργίας» επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής, η οποία δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι «είναι μια θλιβερή μέρα για όλο το προσωπικό και τους επιβάτες της COBALT AIR».

Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, «η εταιρεία εργαζόταν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα έτσι ώστε να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική της επάρκεια. Παρ´ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αλλά και τη σκληρή δουλεία και αφοσίωση στο να κτιστεί και να εδραιωθεί η εταιρεία αυτή, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που ήταν αναγκαίοι για τη συνέχιση της πορείας της. Η εταιρεία επιθυμεί να ευχαριστήσει το προσωπικό της για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, τους πελάτες της που την στήριξαν και ταξίδεψαν μαζί της με ασφάλεια καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία ενημέρωσε την κυπριακή κυβέρνηση ότι αναστέλλει τις εργασίες της για οικονομικούς λόγους και από πλευράς της αρμοδίου υπουργού Μεταφορών, παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν, μέσα από ταξιδιωτικά γραφεία εισιτήρια στους επηρεαζόμενους επιβάτες, το κόστος των οποίων θα καλύψει το κράτος ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Η Cobalt Air εξυπηρετούσε σήμερα από τη Λάρνακα και την Πάφο 23 προορισμούς και 13 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ελβετία, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ ήταν από τις νέες αφίξεις και στο αεροδρόμιο της Αθήνας, διεκδικώντας μερίδιο της κίνησης Αθήνας- Κύπρου. Επιπλέον, στην Ελλάδα η εταιρεία είχε δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα