Απονεμήθηκαν οι «Χρυσές Σφαίρες»- Νέα διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο


Μέχρι την τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες του 2019 οι νικητές των βραβείων μας είχαν συνηθίσει σε ευχαριστίες για την οικογένειά τους, τους συνεργάτες τους ή το Θεό.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, όμως, έκανε κάτι αναπάντεχο στον ευχαριστήριο λόγο του για το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για Κωμωδία ή Μιούζικαλ για το ρόλο του ως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι για την ταινία Vice.

«Σατανά σε ευχαριστώ που μου έδωσες την έμπνευση για το πώς να παίξω το ρόλο αυτό» είπε ο Μπέιλ με το βραβείο στα χέρια μολονότι, όπως είπε, η σύζυγός

του τον είχε συμβουλεύσει να πει όσο το δυνατόν λιγότερα γιατί θα όσο περισσότερα έλεγε τόσα περισσότερα προβλήματα θα είχε.

Ο Μπέιλ ευχαρίστησε, πάντως, και όλους όσοι βοήθησαν για την ταινία αυτή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του (χιουμοριστικού) λογαριασμού του «Σατανά» στο Twitter που έγραψε «παρακαλώ πολύ».

Επιπλέον, ο Μπέιλ εξέπληξε τους πάντες, εκτός από το περιεχόμενο του λόγου του και με την προφορά του, καθώς άφησε να αποκαλυφθεί η καταγωγή του: Δεν είναι Αμερικανός, όπως όλοι πίστευαν, αλλά Βρετανός και μάλιστα από την Ουαλία. Ήταν τέτοια η εντύπωση που έκανε στο κοινό η... «αποκάλυψη», που αμέσως το ζήτημα ανέβηκε στα δημοφιλέστερα στο Twitter.

Κατέπληξε το «The Favourite» του Λάνθιμου

Συγκινημένη η Ολίβια Κόουλμαν ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη - Καλύτερη δραματική ταινία στις φετινές Χρυσές Σφαίρες αναδείχθηκε το «Bohemian Rhapsody» και καλύτερη κωμωδία το «Green Book»
Νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου αναδείχθηκε η Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας στο πολυβραβευμένο φιλμ «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

«Η Ευνοουμένη» του Έλληνα σκηνοθέτη δεν... ευνοήθηκε τελικά από τις κριτική επιτροπή στις υπόλοιπες 3 κατηγορίες, όπου συγκέντρωνε συνολικά 5 υποψηφιότητες.

Καλύτερη δραματική ταινία στις Χρυσές Σφαίρες 2019 αναδείχθηκε το πολυβραβευμένο «Bohemian Rhapsody» που εστιάζει στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, ενώ στην κατηγορία της κωμωδίας/μιούζικαλ (όπου ήταν υποψήφιο και το «The Favourite») την πρωτιά απέσπασε τελικά το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι.

Στα highlights της βραδιάς συγκαταλέγεται η εξαιρετική παρουσίαση της Σάντρα Ο και του Άντι Σάντμπεργκ, που ήταν διάσπαρτη με κωμικές αλλά και συγκινητικές στιγμές, μία πρόταση γάμου έκπληξη από την κωμικό Μάγια Ρούντολφ στην «φιλενάδα» της Έιμι Πόελερ (που είχε σκοπό να κοροϊδέψει την πρόταση γάμου που σημάδεψε τα περσινά Emmy) αλλά και η ομολογουμένως πρωτότυπη ευχαριστήρια ομιλία του Κρίστιαν Μπέιλ.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα