Αποχωρεί από 13 χώρες η μεγαλύτερη εταιρεία καθαρισμού στο κόσμο

Η εταιρεία ISS A/S της Δανίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καθαρισμού στον κόσμο, σχεδιάζει να απαλλαγεί από περίπου 100.000 θέσεις εργασίας – ποσό που αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της - καθώς εξέρχεται από 13 χώρες που βρίσκονταν στον κατάλογο με τις λιγότερο κερδοφόρες παρουσίες της.

Οι μέτοχοι θα λάβουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο των 2,5 δισεκατομμυρίων

δανικών κορωνών (383 εκατομμύρια δολάρια) σε αναμενόμενα καθαρά έσοδα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jeff Gravenhorst τηλεφωνικά τη Δευτέρα.

Οι χώρες τις οποίες εγκαταλείπει η εταιρεία περιλαμβάνονται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, η ISS θέλει να κάνει περισσότερες δουλειές με εταιρείες που αποκαλούνται "κλειδιά", όπως οι τράπεζες με διεθνείς δραστηριότητες.

Οι 13 χώρες από όπου αποχωρεί, αντιπροσωπεύουν μόνο το 12% των εσόδων του Ομίλου της ISS και το 8% των λειτουργικών της κερδών. Το σχέδιο σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα δραστηριοποιείται πλέον στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, τη Βραζιλία, τη Χιλή, το Ισραήλ, την Εσθονία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Αφού εγκαταλείψει αυτές τις αγορές, το εργατικό δυναμικό της ISS θα συρρικνωθεί σε περίπου 390.000 ανθρώπους, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Gravenhorst δήλωσε ότι η ISS θέλει να επικεντρωθεί στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους μεγαλύτερους εταιρικούς της πελάτες. Η επιχείρηση αυτή αντιπροσωπεύει το 46% της οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα