Άνοδος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε θετικό πρόσημο άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της αμερικανικής Fed για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια.

Ο FTSE 100 άνοιξε με άνοδο 0,3% στις 7.440,32 μονάδες ενώ οι υπόλοιπες μεγάλες χρηματαγορές της Ευρώπης είναι κλειστές για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τον τόνο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου δίνουν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων λιανικής J. Sainsbury και Next, της κατασκευαστικής Persimmon

και της Inmarsat. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury διαπραγματευόταν νωρίτερα με άνοδο 4,2%, μετά τη δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, καθώς τα υφιστάμενα προ φόρων κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Η κατασκευαστική Persimmon σημειώνει αντίθετα πτώση 1,4%, καθώς εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη φετινή χρονιά και για τα αυξανόμενα κόστη.
Η μετοχή του LSE Group σημειώνει άνοδο 0,6%, μετά την ανακοίνωση ότι τα συνολικά έσοδα α' τριμήνου εμφάνισαν αύξηση 5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε £546 εκατ.

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν την προσοχή στραμμένη στη Fed, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ωστόσο περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει αλλαγή στην επιφυλακτική στάση του τηρεί. Ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τη Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 1% και να εφαρμόσει μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση.

Οι αγορές «βλέπουν» 65% πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων έως το τέλος του έτους, αν και μεμονωμένα μέλη της Fed έχουν πει ότι η πιθανότητα για περισσότερη χαλάρωση στο μέλλον είναι μικρή.

Η προσοχή είναι στραμμένη και στη Βενεζουέλα εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαιδό, είπε ότι ο Μαδούρο δεν έχει πια τη στήριξη του στρατού και ζήτησε από τον λαό να ξαναβγεί σήμερα στους δρόμους.

Η αναταραχή στη χώρα προκάλεσε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου την Τρίτη, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 73 δολ. το βαρέλι, ωστόσο σήμερα το πρωί οι τιμές υποχώρησαν ξανά, με τα futures του μπρεντ στα 71,44 δολ και του αμερικανικού αργού στα 63,21 δολ. μειωμένα κατά 0,86% και 1,08% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα