Άνοδος στην Ευρώπη με οδηγό τον DAX

Με θετικά πρόσημα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον γερμανικό DAX να προσεγγίζει νωρίτερα τις 12.500 μονάδες, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν φρέσκα εταιρικά αποτελέσματα και στρέφουν το βλέμμα στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 πριν λίγο με άνοδο 0,29%. O FTSE100 με άνοδο 0,56%, ο DAX 0,36%, o CAC40 0,42%, o IBEX35 0,32%, o FTSE MIB 0,60%.

Στα πολιτικά νέα, οι ηγέτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων Εμ. Μακρόν και Ανγκελα Μέρκελ, καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρίστανται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στην Ιταλία, με κύρια θέματα στην ατζέντα την οικονομική συνεργασία και τις προσπάθειες πάταξης της διαφθοράς.

Στην Σύνοδο του ΔΝΤ στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε για την ισχύ της ΕΕ μετά την ψήφο υπέρ του Brexit έναν χρόνο πριν.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, σε αποκλειστική της συνέντευξη στο CNBC, «είναι αρκετά συναρπαστικό να βλέπει κανείς... ότι τα υπάρχοντα μέλη της ΕΕ αναζωογονούνται και ξαναπαίρνουν κουράγιο». Ωστόσο, δεν απέκλεισε ότι μπορεί να ξαναξεσπάσει μια νέα οικονομική κρίση.

Η κατασκευάστρια κατοικιών Barratt Developments, η αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon και η εταιρεία πολυτελών ειδών Burberry είναι οι μεγάλες βρετανικές εταιρείες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα. Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα και η νορβηγική Aker Solutions, ενλω αναμένονται και τα στοιχεία για την ανεργία Μαΐου στη Βρετανία.

Στις ΗΠΑ, αναταράξεις από τις αποκαλύψεις σχετικά με τον ρόλο του μεγαλύτερου γιου του Ντόναλντ Τραμπ, στην απόπειρα της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκθεση γαι τη Νομισματική Πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Στον Καναδά, η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Keywords