Άνοδος στην Ασία παρά τις νέες εμπορικές ανησυχίες

Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια παρά την ανανεωμένη αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο.

Οι κινεζικές αγορές που παρακολουθούνται στενά λόγω των συνομιλιών, σημείωσαν άνοδο: ο Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 0,57% ενώ ο Shenzhen component αυξήθηκε κατά 0,625% και ο Shenzhen composite κατά 0,351%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 1,34%. Η μετοχή της Tencent ενισχύθηκε

κατά 2,85% μετά την εξασφάλιση της έγκρισης για δύο νέα παιχνίδια μετά από πολύμηνη αναμονή.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα και το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1% για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 20,773.56 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 1,567.09 μονάδες.

Η μετοχή της Softbank Group ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Πριν το άνοιγμα της αγοράς, τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή έδειξαν αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση για τον Ιανουάριο, έναντι εκτίμησης για 0,9%. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις τιμές των πετρελαιοειδών όχι όμως των φρέσκων τροφίμων.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,34%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 αυξήθηκε κατά σχεδόν 0,8%. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,66%, καθώς και οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ενισχύθηκαν. Η Australia and New Zealand Banking Group σημείωσε άνοδο 1,20%, η Commonwealth Bank of Australia 0,57%, η Westpac 0,82% και η National Australia Bank 0,94%.

Στις εξελίξεις σχετικά με το εμπόριο, ο Αμερικανός υπ. Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ανέφερε χθες ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν είναι κοντά σε εμπορική συμφωνία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παραμένουν ανεπίλυτα παρά πολλά θέματα.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου Liu He για συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα