Άνοδος στην Ασία με το βλέμμα στα σχέδια Τραμπ για τη φορολογία

Σε θετικό έδαφος σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την άνοδο των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών που ενισχύθηκαν από τα ισχυρά εταιρικά μεγέθη τριμήνου αρκετών κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, αλλά και εν αναμονή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,1%, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,50%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX σημείωσε κέρδη 0,68%.

Ανοδος και στην Κίνα με τον Shanghai Composite στο +0,26%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ

ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,42%.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Nasdaq ξεπέρασε τις 6.000 μονάδες ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,12% στις 20.996,12 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από 35% , ενώ επισημαίνουν πως το σημείο – κλειδί για τις αγορές είναι το πώς θα καλυφθεί χρηματοδοτικά αυτή η μείωση, αλλά και το αν θα περάσει από την έγκριση του Κογκρέσου.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η απειλή μιας αποτυχίας της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, δεν έχει αποτιμηθεί επαρκώς και ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να δούμε την εκδήλωση πανικού στις αγορές για ακόμα μια φορά.

Πάντως, το δολάριο ενισχύθηκε και πάλι έναντι του γεν, λόγω του κλίματος αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση και διαπραγματεύτηκε στα 111,21 νωρίτερα. Αν ο Τραμπ δεν δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα σχέδιά του, τα κέρδη θα μειωθούν γρήγορα, ωστόσο σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δούμε και την ισοτιμία στο 112, αναφέρει η δ/ντρια της BK Asset Management Kathy Lien.

Στα εταιρικά νέα, η Japan Post Holdings ανακοίνωσε διαγραφές 3,6 δισ. δολ. στη μονάδα logistics στην Αυστραλία, Toll Holdings, ενώ πρόβλεψε ζημιές 40 δισ. γεν ή 362,35 εκατ. δολ. - την πρώτη ζημιά σε ετήσια βάση εδώ και 10 χρόνια.

Στο μεταξύ, η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη συνεργασία της με τον ελεγκτή της PricewaterhouseCoopers Aarata, καθώς η δεύτερη δεν ενέκρινε τα αποτελέσματα για τα κέρδη γ' τριμήνου που ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα η Toshiba.

Η BHP Billiton μείωσε τους στόχους της για την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα καύσης και χαλκού λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών στην Αυστραλία αλλά και τις απεργίες στο ορυχείο Escondida στη Χιλή.

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση. Τα futures του μπρεντ διαπραγματεύτηκαν 0,12% χαμηλότερα στα 52,04 δολ/βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση 0,2% στα 49,46 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα