Ανοδική γύρισε η Wall Street με ώθηση από Microsoft

Παρότι ξεκινήσε πτωτικά, η Wall Street βρήκε το δρόμο προς την άνοδο πατώντας στα ισχυρά αποτελέσματα της Microsoft τα οποία την εκτόξευσαν σε ιστορικά υψηλά.

Έτσι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με κέρδη, αν και ο Dow Jones δεν κατάφερε να αντιστρέψει τις απώλειες εν μέσω και πετρελαϊκών πιέσεων, οι οποίες ωστόσο περιορίστηκαν.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέστρεψαν σήμερα στην αμερικανική αγορά μετά τις νέες απειλές του

προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Ιράν.

Με ανάρτηση του στο twitter ο Τραμπ προειδοποίησε τον πρόεδρο του Ιράν Hassan Rouhani να μην επιχειρήσει ξανά να απειλήσει τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί "συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία έχουν υποστεί". Η ανάρτηση του ήρθε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Rouhani προς τις ΗΠΑ να μην ακολουθήσουν επιθετική πολιτική κατά της χώρας του.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ε.Ε. Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από την Ομάδα των 20 (G-20) σημείωσαν ελάχιστη πρόοδο στις συνομιλίες που πραγματοποίησαν αυτό το σαββατοκύριακο στο Μπουένος Άιρες.

Της συνόδου είχε προηγηθεί η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ (ύψους 505 δισ. δολ.), εάν χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι "είναι σίγουρα μια ρεαλιστική πιθανότητα" ο Αμερικανός πρόεδρος να υλοποιήσει την απειλή του για την επιβολή δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας 500 δισ. δολ.

Ο δείκτης Dow Jones έχασε 13,83 μονάδες (-0,06%) διολισθαίνοντας στις 25.044,29 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 21,67 μονάδες (0,28%) στις 7.841,87 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 5,15 μονάδες (0,18%) κλείνοντας στις 2.806,98 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η JPMorgan Chase & Co. στα 113,35 δολ. με άνοδο 2,07 δολ. ή σε ποσοστό 1,86% και ακολούθησαν η Microsoft με άνοδο 1,60% στα 107,97 δολ. και η American Express στα 101,22 δολ. με κέρδη 1,07%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η 3M (-1,54%), η Travelers (-0,77%) και η Chevron (-0,77%).

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Alphabet Inc. μητρική της Google, να ανακοινώνει σήμερα μετά το κλείσιμο των συναλλαγών τα μεγέθη της για το τελευταίο τρίμηνο.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού θα επιβαρυνθούν από το πρόσφατα πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους $5,07 δισ.

Η μετοχή της εταιρείας παιχνιδιών Hasbro Inc. σημείωσε άλμα 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο που ξεπέρασαν με ευκολία της εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πάνω από το ένα τρίτο των εταιρειών του δείκτη S&P 500 ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα και οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στον πιθανό αντίκτυπο των εμπορικών δασμών στην εταιρική κερδοφορία.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους οι "τρεις μεγάλες" αυτοκινητοβιομηχανίες - Ford, General Motors και Fiat Chrysler – καθώς οι κολοσσοί της τεχνολογίας Facebook και Amazon.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα