Ανοδικά οι ευρωαγορές - Ράλι στις ισπανικές τράπεζες

Σε θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, όπου πριν από λίγο έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,11% στις 366,57 μονάδες και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 με άνοδο 1,12%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 1,04%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 1,23%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,53%, ενώ στη Μαδρίτη

ο ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 1,78%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες. Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι τράπεζες και οι μετοχές του κλάδου λιανικής με άνοδο πάνω από 1,2%.

Οι ισπανικές τράπεζες έδωσαν ώθηση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Ισπανικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία, οι τράπεζες δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλος χαρτοσήμου για υποθήκες, αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να αποζημιώσουν με δισεκατομμύρια ευρώ δανειολήπτες οι οποίοι για χρόνια κατέβαλλαν οι ίδιοι τον φόρο.

Η Banco Sabadell σημειώνει άνοδο 5% ενώ νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται και 13% και η Caixabank σημειώνει κέρδη 4,2%.

Και οι μετοχές του κλάδου λιανικής καταγράφουν κέρδη μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους. Η Delivery Hero ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 10%, ενώ άνοδο 5% κατέγραψε η Ahold Delhaize λόγω καλύτερων του αναμενόμενου αποτελέσματα.

Κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η Adidas υποχώρησε νωρίτερα κατά 3,8% παρά το ανοδικό guidance για τα ετήσια κέρδη.

Στη Βρετανία, η κατασκευάστρια κατοικιών Persimmon ανακοίνωσε ότι ότι ο CEO, Jeff Fairburn, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στα τέλη του έτους. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σκάνδαλο που συνδέεται με ένα μπόνους αξίας πολλών εκατ. στερλινών αποτέλεσε μια συνεχιζόμενη πηγή αντιπερισπασμού που έπληξε τη φήμη της εταιρείας.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι σταθερά στραμμένο στις ΗΠΑ, όπου με βάση τα τελευταία αποτελέσματα, οι Ρεπουμπλικανοί σημείωσαν μια αποφασιστική νίκη στη Γερουσία συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 51 έδρες έναντι των 43 των Δημοκρατικών. Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί ανακτούν μετά από οκτώ χρόνια ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ένα διαιρεμένο Κονγκρέσο, που προμηνύει μία επεισοδιακή δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Τραμπ, αφού οι Δημοκρατικοί μπορούν πλέον να παρεμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό πολλές πρωτοβουλίες του στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα