Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για ΗΠΑ η Goldman Sachs

Επί τα βελτίω αναθεώρησε την πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο 2018, η Goldman Sachs, κάνοντας, πλέον, λόγο για επίδοση της τάξεως του 4% σε ετήσια σύγκριση, έναντι αρχικής εκτίμησης για 3,9%.

Οι οικονομολόγοι επικαλούνται τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις στις λιανικές πωλήσεις για τις αισιόδοξες προβλέψεις, όπως και την ώθηση από τη δημοσιονομική πολιτική της Ουάσιγκτον.

Μεταξύ αυτών, οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχουν εκφραστεί από

τις Amhearst Pierpoint και Oxford Εconomics, που κάνουν λόγο για ανάπτυξη της τάξεως του 4,9%, σε ετήσια σύγκριση.

Η Federal Reserve Ατλάντας αναμένει επίδοση της τάξεως του 4,8%, ενώ η Moody's προβλέπει 4%.

Επισημαίνεται ότι η Federal Reserve Νέας Υόρκης υπολογίζει στο 3,1% την αντίστοιχη επίδοση.

Άκρως αισιόδοξες, αλλά πιο ήπιες, οι εκτιμήσεις των CNBC, Barclays και Bank of America, ήτοι 3,9%, 3,7% και 3,7%, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,2% ετησίως το πρώτο τρίμηνο 2018, αντί της ανάπτυξης 2,3% που είχε αναφερθεί αρχικά, έναντι ανάπτυξης 2,9% του δ’ τριμήνου του 2017.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το β’ τρίμηνο του 2013, ενώ κατά το δ’ τρίμηνο του 2017, οι δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 4%.

Για το σύνολο του 2017, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, δηλαδή είχε πολύ καλύτερη πορεία από το 2016 όπου η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα