Ανακαλούνται εκατομμύρια οχήματα με αερόσακους Takata

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι ανακλήσεις σε όλο τον κόσμο, εκατομμυρίων οχημάτων που φέρουν ελαττωματικούς αερόσκαους της Takata Corp. Όπως γράφει το Marketwatch, μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακάλεσαν περισσότερα από τέσσερα εκατ. οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η General Motors και η Ford Motor ανακάλεσαν περίπου 1,9 εκατ. οχήματα η καθεμία, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους μπροστινούς αερόσακους, όπως γνωστοποίησε η αμερικανική National

Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Οι Volkswagen, Jaguar-Land Rover, BMW, Mercedes-Benz και Daimler Vans έχουν ανακαλέσει μικρότερους αριθμούς οχημάτων.

Συνολικά, ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ανακληθεί ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια. Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata συνδέονται τουλάχιστον με 11 θανάτους και πάνω από 100 τραυματισμούς σε όλο τον κόσμο. Δυο νέοι θάνατοι στη Μαλαισία εκτιμάται ότι σχετίζονται με τα εξαρτήματα αυτά, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τους επόμενους μήνες αναμένονται ακόμα περισσότερες ανακλήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σταδιακά, ενώ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δώσει προτεραιότητα σε πολιτείες με ζεστό και υγρό κλίμα, όπου οι αερόσακοι είναι πιο πιθανό να εκραγούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα