Ανακάμπτει το αργό από τα χαμηλά 2,5 μηνών

Μεγάλο μέρος των απωλειών της Παρασκευής (όταν και βρεθηκε σε χαμηλό 2,5 μηνών) έσβησε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, εν όψει της συνεδρίασης ΟΠΕΚ στο τέλος της εβδομάδας.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 79 cents ή 1,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 65,85 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό Brent σημείωσε άλμα 2,6% στα 75,34 δολ.

το βαρέλι.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ στο τέλος της εβδομάδας.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στο τέλος της εβδομάδας με τη Σαουδική Αραβία – τον de facto ηγέτη του Οργανισμού – να σχεδιάζει την αύξηση της παραγωγής σε συνεργασία με τη Ρωσία και παρά τις αντιρρήσεις του Ιράν, του Ιράκ και της Βενεζουέλας. Η διαμάχη στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ έρχεται μετά από 18 μήνες συντονισμένων περικοπών στην παραγωγή που βοήθησαν να ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Ρωσία θα συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για την αύξηση της παραγωγής κατά 300.000 με 600.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό είναι πολύ μικρότερο από την προηγούμενη εκτίμηση για 500.000 με 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και μία αύξηση έως 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα