«Αγκομαχούν» οι δημόσιες εγγραφές στην Τουρκία

Το 2018 θα αποδειχτεί ένας χρόνος γεμάτος με δημόσιες εγγραφές (IPO's) στην οικονομία της Τουρκίας; Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι τα πρώτα σημάδια δεν είναι ιδιαίτερα καλά.

Δύο συμφωνίες την περασμένη εβδομάδα έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον στο κατώτατο σημείο της προτεινόμενης κλίμακας αποτίμησης τους, και αυτό μόνο μετά από την πρωτοβουλία που πήρε μια από αυτές, να μειώσει την ζητούμενη τιμή κατά 21%. Μια τρίτη πώληση αναβλήθηκε εν μέσω του «κόκκινου» στις παγκόσμιες αγορές μετοχών.

Η γερμανική εταιρεία

E.ON SE και ο Τούρκος εταίρος της Haci Omer Sabanci Holding AS πώλησαν ένα μερίδιο που κατείχαν στον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enerjias Enerji AS στη χαμηλότερη τιμή των προσδοκιών τους ενώ η ασθενής ζήτηση υποχρέωσε την MLP Saglik Hizmetleri AS, να μειώσει το εύρος των τιμών πριν από την IPO. Η TFI TAB, η Gida Yatirimlari AS, δήλωσε την Τρίτη ότι αναβάλλει μια IPO στον Nasdaq που σχεδίαζε για αυτή την εβδομάδα, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της.

"Οι επενδυτές θέλουν ελκυστικές τιμές στις δημόσιες εγγραφές", δήλωσε ο Emre Akcakmak, σύμβουλος χαρτοφυλακίου στην East Capital AB στο Ντουμπάι, η οποία αγόρασε 3,38 εκατομμύρια μετοχές της MLP Saglik. "Επιπλέον, οι τουρκικές μετοχές διαπραγματεύονται με έκπτωση περίπου 35% στις αναδυόμενες αγορές και η μείωση της τιμής δημόσιας εγγραφής (IPO) θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος."

Η BlackRock Inc., Fidelity Investments, εμφανίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους αγοραστές της Enerjisa και της κρατικής εταιρείας επενδύσεων της Σιγκαπούρης Temasek Holdings Pte, καθώς περίπου το 85% των μετοχών που προσφέρθηκαν μέσω του IPO, κατέληξαν σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα