Σαν Φρανσίσκο: Έκρηξη στις τιμές κατοικιών το α' εξάμηνο του 2018

Η μέση τιμή ενός σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκε κατά 205.000 δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2018. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία αύξηση που σημειώθηκε ποτέ, σύμφωνα του τοπικού πρακτορείου real estate Paragon. Όπως αναφέρει το CNBC, η μέση τιμή κατοικίας στα όρια της πόλης έχει διαμορφωθεί στα 1,62 εκατ. δολάρια.

H μέση τιμή των διαμερισμάτων επίσης αυξήθηκε, κατά 71.000 δολάρια, ρυθμός σημαντικά πιο αργός από ότι τα προηγούμενα

χρόνια, αλλά εξακολουθεί να ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 1,21 εκατ. δολαρίων.

Η διαμόρφωση των τιμών σε αυτά τα επίπεδα αποτελεί συνέπεια της τρέχουσας τεχνολογικής άνθησης στη Silicon Valley, η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Να σημειωθεί ότι μια τετραμελής οικογένεια που «κάνει ταμείο» 117.400 δολάρια θεωρείται ως νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα στο Σαν Φρανσίσκο, αφού σε αυτή την πολιτεία το μέσο οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται σε 118.400 δολάρια τον χρόνο. Χαμηλού εισοδήματος θεωρούνται και τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα 82.200 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης, «πολύ χαμηλό» θεωρείται εδώ το ετήσιο εισόδημα 73.300 δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια, ενώ «εξαιρετικά χαμηλό» είναι το εισόδημα έως 44.000 δολάρια τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα