Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής των Prodigy, Kιθ Φλιντ

Σε αυτοκτονία αποδίδεται η αιτία θανάτου του Κιθ Φλιντ, του frontman των Prodigy. Ο θρυλικός τραγουδιστής που ήταν 49 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, αφότου ασθενοφόρο ανταποκρίθηκε μετά από ειδοποίηση για έναν άντρα που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Κληθήκαμε μετά από κλήσεις για την υγεία ενός άντρα σε μια διεύθυνση στο Μπρουκ Χιλ, στο Νορθ Εντ, λίγο μετά τις 8:10 π.μ. τη Δευτέρα»,

ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσεξ.

«Βρεθήκαμε εκεί και δυστυχώς ένας 49χρονος άνδρας ανακοινώθηκε ότι πέθανε στο σημείο. Οι συγγενείς του έχουν ενημερωθεί. Ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος και ένας φάκελος θα προετοιμαστεί για τον ιατροδικαστή».

Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 στο Ρέντμπριτζ του Λονδίνου και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Έσεξ. Εκεί γνώρισε τον Λίαμ Χόουλετ σε ένα κλαμπ και έτσι γεννήθηκαν οι Prodigy. Αρχικά απλά χόρευε πάνω στη σκηνή μέχρι που τραγούδησε το Firestarter και έγινε μόνιμα ο βασικός τραγουδιστής της μπάντας.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους perfomer με εκπληκτική ενέργεια στη σκηνή που του άρεσε να οδηγεί τον εαυτό του στα άκρα.

Ο θάνατος του ανθρώπου που τα περιοδικά και τα ραδιόφωνα της εποχής χαρακτήριζαν ως «χορευτή του Διαβόλου», συμβολίζει και το τέλος μίας ολόκληρης εποχής για το big beat, που κυριάρχησε την δεκαετία του '90.

Keywords
Τυχαία Θέματα