Αδιαφορεί για εμπόριο η Wall Street, προς νέα ρεκόρ ελέω Microsoft

Στην άκρη παραμερίζουν τις εμπορικές ανησυχίες οι επενδυτές, «πατώντας» στη νέα ιστορικά υψηλά που καταγράφει η Microsoft. Ο τεχνολογικός γίγαντας διαπραγματεύεται πάνω από τα 112,60 δολάρια, δίνοντας ώθηση στον Nasdaq ο οποίος οδεύει προς νέα ρεκόρ.

Κερδισμένο το δολάριο, το οποίο ενισχύεται εν μέσω κατάρρευσης

πολλών νομισμάτων αναδυόμενων αγορών (διαβάστε εδώ), με το δέικτη δολαρίου να προσεγγίζει τις 95 μονάδες. Στο 1,165 το EUR/USD. Αποκλιμάκωση στο 10ετές ομόλογο στο 2,844%.

Σε ότι αφορά το εμπόριο, οι ανησυχίες έγκεινται στο ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για τη σύναψη νεάς εμπορικής συμφωνίας με Καναδά (αν και αναμένεται θετική έκβαση), καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν επισκιαστεί από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

«Η απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει στο προσκήνιο και το επίκεντρο», σημειώνει ο Dean Popplewell, αντιπρόεδρος ανάλυσης αγοράς της Oanda.

Αιτία και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλλει νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Στα ταμπλό, o Nasdaq, αν και ξεκίνησε με ήπια πτώση, κερδίζει 0,30% στις 8.110 μονάδες με ώθηση από Microsoft, ο S&P κερδίζει 0,13% στις 2.904 μονάδες, ενώ ο Dow ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 25.998 μονάδες, έχοντας γυρίσει επίσης ανοδικός

Καθώς κλείνει ο μήνας, ο Dow είναι σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη 0,9% και μηνιαίο όφελος 2,4%, ο S&P για εβδομαδιαία άνοδο 1% και κέρδος Αυγούστου 3,1%, ενώ ο Νasdaq βρίσκεται σε πορεία για εβδομαδιαία πρόοδο 2% και σε μηνιαία βάση κατά 5,6%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική Whitbread ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε στην πώληση της αλυσίδας καφέ Costa στην Coca Cola, έναντι 3,9 δισ. βρετανικών λιρών (5,1 δισ. δολαρίων).

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ντιλ έχει τη συμφωνία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Whitbread. Η τελευταία απέκτησε την αλυσίδα το 1995, με τίμημα 19 εκατ. στερλίνες, την εποχή που είχε μόνο 39 καταστήματα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 1,16%, μετά την ανακοίνωση ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση των τελευταίων προϊόντων της.

Πρόκειται για το ετήσιο γεγονός της εταιρείας που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση νέων μοντέλων iPhones και ανανεωμένων gadgets, με το φετινό event να αναμένεται εντυπωσιακό, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι αναλυτές περιμένουν upgrades σε σχεδόν κάθε προϊόν της εταιρείας, ενώ ρεπορτάζ αναφέρουν νέα σειρά iPhones, νέο MacBook Air και ανανεωμένα Mac Mini, iPad καθώς και νέο Apple Watch.

Παράλληλα, ο μεγαλοεπενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ σημείωσε ότι η εταιρεία του έχει ανεβάσει τις συμμετοχές της στην Apple πρόσφατα, με τον ίδιο να λέει ότι έχει αγοράσει «ακόμη λίγο» περισσότερο από την Apple.

Ανοδικά και η μετοχή της Amazon (+0,6%), ξεπερνώντας για δεύτερη μέρα τις $2.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,2%, στα 94,90.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί 0,3%, στα 70,02 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά, στο 2,83%.

Keywords
Τυχαία Θέματα