Xρυσή χρονιά το 2021 για τις ευρωπαϊκές startups – Οι 10 επιλογές του Business Insider

Χρονιά-ορόσημο αποτέλεσε το 2021 για τις ευρωπαϊκές startups τεχνολογίας, οι οποίες συγκέντρωσαν επενδύσεις $121 δισ, τριπλασιάζοντας σχεδόν τα $41 δισ του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Atomico και το Business Insider

Παράλληλα, έλαβαν χώρα 122 αρχικές δημόσιες προσφορές (IPOs) στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεπερνώντας τις 90 των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ,

αλλά με μικρότερη αξιολόγηση.

Startups όπως Deliveroo, Wise και Darktrace αλλά και Revolut και N26 συγκέντρωσαν εξαιρετικά υψηλά ποσά επενδύσεων.

Μέσα στη λίστα των 10 πιο αξιόλογων startups του Business Insider συμπεριλαμβάνονται 9 ευρωπαϊκές και προέρχονται από ευρύτατη γκάμα τομέων.

VaubanUlric Musset, Rémy AstieΈδρα: ΛονδίνοΈτος ίδρυσης: 2018Χρηματοδότηση: $8,3 εκατ.Αξιολόγηση: Άγνωστη

Η Vauban προσφέρει υπηρεσίες δημιουργίας ειδικών επενδυτικών οχημάτων σε επενδυτών, ψηφιοποιώντας μεγάλο μέρος των διεκπεραιωτικών εργασιών και της χρηματοδότησης των startups.

SharesBenjamin ChemlaΈδρα: ΠαρίσιΈτος ίδρυσης: 2021Χρηματοδότηση: $10 εκατ.Αξιολόγηση: Άγνωστη

H Shares είναι μία εφαρμογή για καθημερινούς επενδυτές η οποία θα λανσαριστεί το 2022 και θα επιτρέπει την κοινωνική δικτύωση των επενδυτών που θα μπορούν να επιλέξουν μέσω μίας γκάμας 1.500 μετοχών

PennylaneArthur WallerΈδρα: ΠαρίσιΈτος ίδρυσης: 2020Χρηματοδότηση: $38 εκατ.Αξιολόγηση: Άγνωστη

H Pennylane αποτελεί μια επιχείρηση λογισμικού η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις στη διαχείριση και παρακολούθηση των οικονομικών τους δεδομένων.

OlioTessa Clarke, Saasha Celestial-OneΈδρα: ΛονδίνοΈτος ίδρυσης: 2015Χρηματοδότηση: $73 εκατ.Αξιολόγηση: Άγνωστη

Η Olio πρόκειται για μια βρετανική startup η οποία επιτρέπει στους χρήστες το «ποστάρισμα» φαγητού που δε θέλουν και τη διαμοίρασή του σε γείτονες. Η Olio έχει προσελκύσει επενδύσεις από τις Accel, VNV Global και DX Ventures της Delivery Hero.

ΒryterMichael GruppΈδρα: Διαφορετικά σημείαΈτος ίδρυσης: 2018Χρηματοδότηση: $90 εκατ.Αξιολόγηση: $360 εκατ.

H Βryter είναι μια startup η οποία επιτρέπει στους επιχειρηματίες στο να φτιάξουν μια εφαρμογή χωρίς να έχουν γνώση προγραμματισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από λογιστές, δικηγόρους και επαγγελματίες του HR.

Η startup έχει πελάτες όπως PwC, Deloitte, McDonald’s και Telefónica, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία chatbots, εφαρμογών αυτοεξυπηρέτησης και άλλων «έξυπνων» εργαλείων αυτοματοποίησης.

MarshmallowOliver και Alexander Kent-BrahamΈδρα: ΛονδίνοΈτος ίδρυσης: 2017Χρηματοδότηση: $115 εκατ.Αξιολόγηση: $1,25 δισ.

Η ιδρυθείσα από τους δίδυμους Oliver και Alexander Kent-Braham, Marshmallow, προσφέρει υπηρεσίες φθηνής ασφάλισης, ιδιαίτερα στους μετανάστες.

ElvieTania BolerΈδρα: ΛονδίνοΈτος ίδρυσης: 2013Χρηματοδότηση: $196 εκατ.Αξιολόγηση: Άγνωστη

Η λονδρέζικη femtech startup θέλει να γίνει το επίκεντρο της γυναικείας υγείας, προσφέροντας πλειάδα υπηρεσιών για μητέρες και όχι μόνο

ZilchPhilip BelamantΈδρα: ΛονδίνοΈτος ίδρυσης: 2019Χρηματοδότηση: $400 εκατ.Αξιολόγηση: $2 δισ.

Η Zilch είναι μία «αγοράστε τώρα-πληρώστε αργότερα» (BNPL) εταιρεία η οποία προσφέρει point-of-sale credit, προσφέροντας στους καταναλωτές την ικανότητα αποπληρωμής αγορών μέσα σε έξι εβδομάδα.

Η Zilch ζητά προπληρωμή του 25% της συνολικής αξίας προκαταβολικά, ενώ δεν έχει επιπρόσθετες χρεώσεις καθυστέρησης πληρωμών. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως Uber, Amazon και Nike.

KryJohannes SchildtΈδρα: ΣτοκχόλμηΈτος ίδρυσης: 2015Χρηματοδότηση: $569 εκατ.Αξιολόγηση: $2 δισ.

Η Kry είναι μία startup τηλε-υγείας η οποία προσφέρει συμβουλευτικές ιατρικές υπηρεσίες μέσω βιντεοκλήσης μεταξύ γιατρών και ασθενών. Δραστηριοποιείται ήδη στη Σκανδιναβία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με πλάνα για περαιτέρω επέκταση, ενώ λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

CollibraFelix Van de MaeleΈδρα: Βρυξέλλες και Νέα ΥόρκηΈτος ίδρυσης: 2008Χρηματοδότηση: $596,5 εκατ.Αξιολόγηση: $5,25 δισ.

H Collibra είναι μια startup η οποία βοηθά τις εταιρείες στη διαχείριση των δεδομένων αλλά και τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς GDPR και CCPA, μεταξύ άλλων

Έχει χρηματοδοτηθεί από εταιρείες όπως Sequoia, Tiger Global και άλλες.

Διαβάστε ακόμη

Μαρία Αγγελικούση: Έβαλε δύο ακόμη παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG

Μειώνεται 3% – 4% ο ΕΝΦΙΑ από το 2022

Kυβερνητικές πηγές για δωρεάν self test: Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για όλους τους δικαιούχους

Keywords
Τυχαία Θέματα