Xiaomi: Ο στόχος για έσοδα $15,8 δισ. επετεύχθη νωρίτερα

Η κινεζική Xiaomi πέτυχε τον στόχο για έσοδα 100 δισ. γουάν ή 15,8 δισ. δολ. για το 2017 πριν την εκπνοή του έτους, ανέφερε στο CNBC κορυφαίο στέλεχος της εταρείας ηλεκτρονικών.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο CEO Lei Jun ειχε πει ότι στόχος είναι οι πωλήσεις να φτάσουν τα 100 δισ. γουάν μέσα στο έτος και τελικά ο στόχος αυτός επετεύχθη με ευκολία.

«Ναι, πετύχαμε τον στόχο μας επιτυχώς από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο»,

είπε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα διεθνών δραστηριοτήτων της της Xiaomi Wang Xiang, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Wang δε αποκάλυψε πόσα ακριβώς ήταν τα έσοδα της περσινής χρονιάς, ούτε τον νέο στόχο για το 2018, ωστόσο έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο στη συνέντευξη Τύπου που έγινε ενόψει του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η περσινή ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας που έχει ετήσια έσοδα 100 δισ. γουάν και πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη καθώς το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Xiaomi.

Η εταιρεία συχνά ονομάζεται ως «η Apple της Κίνας». Ξεκίνησε ως κατασκευάστρια smartphones προσφέροντας συσκευές υψηλών προδιαγραφών σε αρκετά χαμηλότερες τιμές έναντι των ανταγωνιστικών. Το 2016 όμως ήρθε αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες με οικονομικά προϊόντα όπως η Oppo και η Vivo.

Το δ' τρίμηνο του 2017 η Xiaomi ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία smartphones με βάση το μερίδιο αγοράς και αποτιμάται σε 46 δισ. δολάρια. Μόλις το προηγούμενο Σάββατο άνοιξε το τρίτο της κατάστημα στην Ισπανία στο πλαίσιο της επέκτασης της στην Δυτική Ευρώπη.

Φέτος ενδέχεται να προχωρήσει σε Αρχική Δημόσια Προσφορά κι έχει προσλάβει ως συμβούλους τις Citic Securities, Goldman Sachs και Morgan Stanley. Σύμφωνα με το Reuters η IPO μπορεί να αποτιμήσει τη Xiaomi στα 100 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα