XA: Οι εξελίξεις στην πανδημία και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων θα καθορίσουν τη σημερινή συνεδρίαση

Η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών ξεκινά με τον Γενικό δείκτη στις 764,33 μονάδες μετά τη χτεσινή τρίτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση.

Οι επενδυτές προσπαθούν να κρατήσουν τους δείκτες σε αυτά τα επίπεδα μιας και ο πολύ χαμηλός τζίρος από τη μία και η περιορισμένη βοήθεια από τις Τραπεζικές μετοχές από την άλλη δεν δίνουν πολλές προσδοκίες για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο ή έστω για μια άμεση επιστροφή υψηλότερα των 800 μονάδων μιας και λείπει η είδηση καταλύτης που θα βοηθήσει σε αυτό.

Με την υγειονομική

κρίση να συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές και με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε για το επόμενο χρονικό διάστημα μια πλάγια κίνηση εντός της περιοχής των 730 με 790 μονάδων εν αναμονή των εγχώριων εταιρικών νέων, με την Μυτιληναίος να κάνει σήμερα την αρχή και να ανακοινώνει αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Η εικόνα της αγοράς πάντως μοιάζει αρκετά με το δύσκολο επτάμηνο της εσωστρέφειας που επακολούθησε της μεγάλης πτώσης της άνοιξης του 2020 και σταμάτησε με τη μεγάλη αντίδραση του τελευταίου διμήνου του προηγούμενου έτους.

Η πορεία της πανδημίας έχει άλλωστε υποχρεώσει την αγορά να κινείται σε δύο ταχύτητες. Εκείνη των βραχυπρόθεσμων, που κινούνται με βάση την ειδησεογραφία της πανδημίας και εκείνη των μακροπρόθεσμων που επιδίδονται σε πολύ οριακές κινήσεις βελτίωσης των θέσεων τους.

Αντίθετα με την χρηματιστηριακή αγορά στην αγορά ομολόγων και στους Ελληνικούς κρατικούς τίτλους χτες είχαμε αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα την υποχώρηση των αποδόσεων στο 0,633% του Ελληνικού δεκαετούς τίτλου ενώ παράλληλα το Ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 812,5 εκατομμυρίων ευρώ από την δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο -0,32% αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Τεχνικά, τώρα ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να ισορροπεί στα επίπεδα των 750 – 760 μονάδων, διατηρώντας το μεσοπρόθεσμο σήμα της Αγοράς ανοδικό. Οι ταλαντωτές την περασμένη εβδομάδα πλησίασαν υπερπουλημένες ζώνες τιμών, έχοντας αποφορτιστεί επαρκώς από τις υπεραγορασμένες τιμές του τελευταίου διμήνου του περασμένου έτους.

Για την επαναφορά σε ανοδική τροχεία και την πλήρη αποφυγή του κινδύνου, αναγκαία προϋπόθεση είναι η κατοχύρωση των 770 μονάδων. Παρά την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με την πρόσφατη κίνηση να αποτελεί προς το παρόν τεχνική αντίδραση.

Η υπέρβαση των 770 μονάδων θα επιτρέψει στον ΓΔ, να επιστρέψει στο τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, ενώ η απώλεια των 750 μονάδων θα βάλει ξανά στο στόχαστρο των πωλητών την στήριξη των 725 – 720 μονάδων.

Διαβάστε ακόμη:

Στο στόχαστρο της εφορίας όσοι νοικιάζουν χωρίς e-συμβόλαιο

Το… νέο κόμμα, το αποκαλυφθέν σαλέ στο Πήλιο και η ζόρικη αδελφή

Symbeeosis: Το επόμενο «βήμα» του Νίκου Κουτσιανά μετά την Apivita

Keywords
Τυχαία Θέματα