Vodafone: Οδηγεί την Ελλάδα στην κοινωνία των Gigabit

Με ένα νέο επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 και στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στην κοινωνία των Gigabit, η Vodafone Ελλάδας επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής, συμβάλλοντας ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, αλλά και για την

ποιοτική εμπειρία του πελάτη, η εταιρεία ενισχύει διαρκώς τη θέση της στην αγορά ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Το νέο επενδυτικό πλάνο της Vodafone αφορά:

Στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους καταναλωτές.

Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεόρασης για τη δημιουργία του πλέον ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών με προγράμματα και τεχνολογίες που δίνουν αξία στον πελάτη.

Αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone για τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών σε ζητήματα τεχνολογίας, αλλά και τη στήριξη συνεργατών και τοπικών κοινωνιών.

Ηδη έχουν ξεκινήσει εφαρμογές δικτύων οπτικών ινών σε Νέα Ιωνία, Φρεαττύδα, Γηροκομείο, Παγκράτι και Νέο Κόσμο. Στόχος του επενδυτικού σχεδίου της Vodafone είναι η εγκατάσταση και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών που θα φτάσουν στα κτίρια και στα σπίτια χιλιάδων Ελλήνων καταναλωτών και θα τους δώσουν μια θεαματικά διαφορετική εμπειρία στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, χάρη στην απείρως υψηλότερη ταχύτητα του δικτύου οπτικών ινών. Η υλοποίηση ενός έργου τέτοιας εμβέλειας θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνολογική ώθηση στη χώρα, θα τονώσει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει το έδαφος για νέα προϊόντα και υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις.

Επίσης, το επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone θα επιταχύνει τη διείσδυση των δικτύων νέας γενιάς στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσει στην ταχύτερη εκπλήρωση των εθνικών στόχων για την ευρυζωνικότητα, στο πλαίσιο των στόχων της Ε.Ε. για το 2020, δηλαδή ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο 30 Mbps για όλους και 100 Mbps τουλάχιστον για το 50% του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της ευρυζωνικότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς μελέτες δείχνουν ότι όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα διείσδυσης τόσο υψηλότερη είναι η θετική επίδραση στην αύξηση του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τη μελέτη του Vodafone Institute «Shaping the Gigabit Society», η αύξηση του αριθμού των συνδέσεων οπτικών ινών σε μία χώρα κατά 1% κατ' έτος συσχετίζεται με την άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,02% και 0,04% κάθε χρόνο (περίπου 35-70 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με βάση το ΑΕΠ του 2015).

Τα οφέλη των δικτύων οπτικών ινών θα έχουν ισχυρό αποτύπωμα και υπόσχονται βελτίωση στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια, στην κοινωνική συνοχή, στο περιβάλλον και την απασχόληση. Ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο, η Vodafone διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη που συνδέεται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας, με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internet of Things και τις υπηρεσίες cloud. Σε όλη την Ευρώπη, η Vodafone επενδύει σε δίκτυα οπτικών ινών και mobile δίκτυα νέας γενιάς, όπου το πλαίσιο της αγοράς στηρίζει τον ανταγωνισμό και προωθεί την καινοτομία.

Ταυτόχρονα με τις επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ από το 2008, η Vodafone συμβάλλει θετικά και στην ελληνική κοινωνία, διαθέτοντας πάνω από 3,5 εκατ. σε κοινωνικούς σκοπούς από το 2010.

Αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση Business Stories του Πρώτου Θέματος (1η Ιανουαρίου 2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα