Tουριστική επένδυση €450 εκατ. από τη ρωσική Mirum Hellas στην Ελούντα

Της Στεφανίας Σούκη

Στις αρχές του 2020, αν κι εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων μέσα στην επόμενη χρονιά, υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Mirum Hellas ύψους 450 εκατ. ευρώ στην Κρήτη.

Το έργο στην Ελούντα, της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας του επιχειρηματία Vitaly Borisov έχει ενταχθεί στις διαδικασίες fast track και αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να

τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Η επένδυση που περιλαμβάνει 5άστερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, 300 πολυτελείς κατοικίες, μαρίνα δυναμικότητας 200 θέσεων, μικρό εμπορικό κέντρο κ.τ.λ. εκτείνεται σε μία έκταση συνολικά 1.200 στρεμμάτων (1.000 στρέμματα κι επιπλέον γειτονικά οικόπεδα 200 στρεμμάτων συνολικά) που έχουν αγοραστεί γι’ αυτό τον σκόπο, ενώ ήδη έχουν επενδυθεί κεφάλαια της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ για προκαταρκτικά έργα και αγορά γής.

Επισημαίνεται εδώ ότι οι πρώτες αγορές γής είχαν γίνει πρίν από μία δεκαετία και πλέον, ενώ η ρωσικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία διαθέτει εμπειρία στην αγορά real estate της Mόσχας (και όχι μόνο) και ισχυρό πελατολόγιο στη Ρωσία, είχε βολιδοσκοπήσει και άλλες αγορές της Μεσογείου, όπως τη Νότια Γαλλία αλλά και νησιά του Ιονίου.

Ηδη, η Mirum Hellas έχει προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων 17 υπερπολυτελών κατοικιών, εκ των οποίων έξι έχουν ήδη πουληθεί, με τιμές που ξεκινούν από τα 2 εκατ. ευρώ και φθάνουν έως και τα 17 εκατ. ευρώ για μία βίλλα που βρίσκεται σε άκρως προνομιακό σημείο μπροστά στη θάλασσα. Παράλληλα με το κομμάτι των αδειοδοτήσεων, η εταιρεία προχωρά και τις επαφές με μεγάλα διεθνή ονόματα από το χώρο των ξενοδοχείων που θα αναλάβουν τη διαχείριση των πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων η Four Seasons, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα από τον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και η Fairmont.

Στόχος της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας είναι η προσέλκυση τουρισμού υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ στο κομμάτι των κατοικιών η εταιρεία θα κινηθεί και σε χαμηλότερες τιμές, αφού αυτές θα ξεκινούν από τα 250 χιλ. ευρώ μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του ακινήτου.

Επιπλέον, ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει με νέες αγορές ακινήτων, ενώ μεταξύ των γνωστών ακινήτων που έχουν αποκτηθεί είναι και η βίλα του Νίκου Κούνδουρου, γνωστή και από τα γυρίσματα που είχαν πραγματοποιηθεί εκεί για την ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» όπως επίσης και το πρώην ξενοδοχείο «Ακρωτήρι». Στόχος είναι το παλαιό ξενοδοχείο να ανακαινιστεί, μετά από επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία πολυτελών σουιτών, ώστε στη συνέχεια αυτές να τεθούν κάτω από την «ομπρέλα» των Aria Hotels, της γνωστής αλυσίδας boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών που λειτουργεί στην Ελλάδα από τον όμιλο Λογοθέτη του Libra Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα