Softbank: Κοντά σε συμφωνία για επένδυση $500 εκατ. στην Grab

Κοντά σε συμφωνία για επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Grab βρίσκεται ο όμιλος Softbank. Η Grab που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μίσθωσης οχημάτων της ΝΑ Ασίας αναζητά σχεδόν 1 δισ. δολάρια χρηματοδότηση, αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, όπως μεταδίδει το Reuters.

H

Grab που δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 6 δισ. δολ. συνολικά, κυρίως από τη SoftBank, την κινεζική εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Didi Chuxing και την Toyota. Μετά και την τελευταία χρηματοδότηση λίγους μήνες πριν, η Grab αποτιμάτο σε περίπου 11 δισ. δολ.

Η SoftBank αρχικά αγόρασε μερίδιο αξίας 250 εκατ. δολ. στη Grab το 2014, αμέσως μόλις η ηλικίας δύο ετών, τότε, startup άρχισε αν ανταγωνίζεται την Uber Technologies στην αγορά της ΝΑ Ασίας. Η Toyota και άλλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου ηγήθηκαν της χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία επιδιώκει να μετασχηματιστεί σε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της τεχνολογίας, προσφέροντας πέραν των υπηρεσιών μίσθωσης, και άλλες υπηρεσίες όπως delivery τροφίμων, ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων και πληρωμές κινητών σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα