Societe Generale: Άλμα 32% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου της Societe Generale, η οποία ανακοίνωσε άλμα 32% στα καθαρά κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι πρόβλεψης της εταιρείας Refinitiv για 955 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας

σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +9,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 6,53 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 896 εκατ. ευρώ, ενώ προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το βασικό δείκτη Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, ενισχύθηκε στο 11,2% τον Σεπτέμβριο, έναντι 11,1% τον Ιούνιο.

«Τα έσοδά μας αυξήθηκαν χάρη στην επιβεβαιωμένη ανάπτυξη στον τομέα Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίας, καθώς και την υγιή δυναμική στις δραστηριότητες στην αγορά», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Frederic Oudea, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο Όμιλος ακολουθεί την πειθαρχημένη προσέγγισή του στη διαχείριση του κόστους και το χαμηλό κόστος κινδύνου επιβεβαιώνει την ποιότητα του δανειακού μας χαρτοφυλακία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πώληση της Euro Bank λέγοντας ότι ήταν μια απόφαση στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας το 2017.

«Εφαρμόζουμε απλώς το σχέδιο αυτό και πουλάμε αποτελεσματικά, καλά αλλά σχετικά μικρά κόμμάτια δραστηριοτήτων μας στη λιανική τραπεζική, που δεν έχουν την ευκαιρία να είναι στην κορυφαία τριάδα ή τετράδα μακροπρόθεσμα και αντιμετωπίζουν όλες τις προκλήσεις με τις επενδυσεις ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε και πρόσθεσε ότι «η πώληση της Euro Bank θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν πολύ περιορισμένες εξαγορές, όπως αυτή που κάναμε για την Commerzbank και φυσικά για την ενίσχυση της κεφαλαιακής μας βάσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα