Smurfit Kappa: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από την International Paper

Αλμα 18% έκανε νωρίτερα η μετοχή της Smurfit Kappa που κατασκευάζει χαρτί και είδη συσκευασίας, μετά την απόφασή της να απορρίψει την πρόταση για την εξαγορά της από την αμερικανική Ιnternational Paper. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής χαρτοκιβωτίων της Ευρώπης αποκάλεσε την πρόταση εξαγοράς με μετρητά και μετοχές, «εξαιρετικά κερδοσκοπική».

Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο δεν αποκάλυψε το τίμημα της πρότασης, ανέφερε

ωστόσο ότι η πρόταση αποτυγχάνει εντελώς να ανταποκριθεί στις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης της εταιρείας και στο ελκυστικό βιομηχανικό outlook.

Η εταιρική άξια της Smurfit Kappa’ ανέρχεται σε περίπου 9,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

Η International Paper είναι η μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία στον κόσμο και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Smurfit Kappa, Liam O’Mahony, το ΔΣ της ευρωπαϊκής εταιρείας απέρριψε την προσφορά ομόφωνα, καθώς υπάρχει η αντίληψη ότι μπορεί να παράξει περισσότερη αξία για τους μετόχους εάν συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε αυτόνομη βάση.

Σημειώνεται ότι η Smurfit Kappa δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Jefferson Smurfit το 2004 με την Kappa Industries. Η εταιρεία τελεί υπό την ηγεσία του Tony Smurfit, εγγονού του ιδρυτή και ανακοίνωσε ρεκόρ Εbitda για το 2017, ύψους 1,24 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα