Royal Bank of Scotland: Αναπόφευκτη η περικοπή θέσεων εργασίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Group Plc, Ewen Stevenson, σημείωσε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς το μεγαλύτερο κυβερνητικό πιστωτικό ίδρυμα της Βρετανίας επιταχύνει τις επενδύσεις του στην τεχνολογία.

τράπεζα κινείται σε διαφορετική φάση", δήλωσε ο 51χρονος Stevenson σε συνέντευξή

του στην Bloomberg Television στο Λονδίνο. Ο μετασχηματισμός "δημιουργεί μια καλύτερη τράπεζα το 2020, μια καλύτερη τράπεζα εξοπλισμένη για την ψηφιοποιημένη εποχή", ανέφερε.

Ο Stevenson δήλωσε ότι το κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 2,5 δισ. λιρών (3,45 δισ. δολ.) που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σχετίζεται εν μέρει με τη διάθεση ακινήτων και κέντρων δεδομένων τα οποία αποτελούν κληρονομιά του παρελθόντος. Ο Stevenson δεν έδωσε στόχο για ενδεχόμενες μειώσεις της απασχόλησης στην εταιρεία, η οποία έκλεισε το Δεκέμβριο 259 υποκαταστήματα, καθώς οι πελάτες έχουν όλο και περισσότερη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους από το διαδίκτυο.

"Είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά δεν πρόκειται να μιλήσουμε δημοσίως για αριθμούς", δήλωσε. Η πλήρης απασχόληση στην τράπεζα μειώθηκε κατά 8,5% πέρυσι σε 71.200 άτομα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ιδρύματος.

Η τράπεζα με έδρα το Εδιμβούργο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο της πλήρες έτος κέρδους και προσπαθεί να επιτύχει μια συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με έναν ελεγκτή ενυπόθηκων δανείων προκειμένου να αποκαταστήσει τα μερίσματα.

Οι τύχες της τράπεζας συνδέονται με τη δύναμη της βρετανικής οικονομίας, από όπου κερδίζει σχεδόν όλα τα έσοδά της. Μια από τις ανοιχτές προκλήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η αβεβαιότητα για το Brexit, για την οποία ο Stevenson προειδοποίησε ότι πολλές μεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι πλήρως προετοιμασμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα