Reuters: Οι ΗΠΑ ορθώνουν «τοίχο» στην IPO της Huawei

Οι Αμερικανοί νομοθέτες καλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πάροχο ασύρματης επικοινωνίας της χώρας AT&T, να διακόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με την κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones, Huawei Technologies, καθώς αντιτίθενται στα σχέδιά της να μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αιτία, οι ανηυσχίες που εκφράζουν για θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως αναφέρουν δύο πηγές από

το Κογκρέσο, τις οποίες επικαλείται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Ως γνωστό η κυβέρνηση Τραμπ ακολουθεί μια πολύ πιο αυστηρή γραμμή σε σχέση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα που ποικίλουν από τον ρόλο του Πεκίνου στη διαμάχη των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, μέχρι τις προσπάθειες της Κίνας να αποκτήσει πρόσβαση σε στρατηγικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Πριν μερικές ημέρες, η AT&T υποχρεώθηκε να αφήσει στην άκρη τα σχέδιά της να προσφέρει στους πελάτες της τηλέφωνα Huawei, μετά από πιέσεις που άσκησαν μέλη του Κογκρέσου στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης αποκλείσει μια σειρά κινεζικών εξαγορών λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων MoneyGram International Inc από την Ant Financial.

Οι νομοθέτες προειδοποιούν επίσης τις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι αν έχουν δεσμούς με την Huawei ή την China Mobile, ίσως σταματήσουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε πηγή υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Το 2012, κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE Corp έγιναν αντικείμενο έρευνας από τις αμερικανικές αρχές για το αν ο εξοπλισμός τους παρείχε τη δυνατότητα ξένης κατασκοπέιας σε θέματα ασφαλείας των ΗΠΑ και αν απειλούσε κρίσιμες αμερικανικές υποδομές, εικασίες που η ίδια η Huawei σταθερά αντικρούει.

Keywords
Τυχαία Θέματα