Pradera: Συμφωνία με ΙΚΕΑ για εξαγορά 25 εμπορικών πάρκων

Σε συμφωνία με τη σουηδική ΙΚΕΑ, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ, «έκλεισε» το Pradera European Retail Parks, βάσει της οποίας την κατοχή του θα «περάσουν» 25 εμπορικά πάρκα σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο fund

το οποίο επενδύει κυρίως σε εμπορικά κέντρα έχει ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα, καθώς σε αυτό ανήκουν το Village Center στον Ρέντη αλλά και το εμπορικό πάρκο Florida 1 Retail Park στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Το Pradera προχωρά ουσιαστικά στην εξαγορά εμπορικών πάρκων τα οποία βρίσκονται δίπλα σε καταστήματα ΙΚΕΑ, ενώ η μεταβίβαση 17 εξ αυτών, τα οποία βρίσκονται σε Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία θα έχει ολοκληρωθεί έως την 4η Απριλίου, ενώ των υπολοίπων, τα οποία βρίσκονται σε Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ελβετία και Τσεχία θα έχει ολοκληρωθεί έως και την 31η Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο Ντέιβιντ Φλέτσερ, επικεφαλής του Pradera «η ΙΚΕΑ είναι ένας ισχυρός πόλος έλξης σε όλες αυτές τις περιοχές. Μέχρι σήμερα τα εν λόγω εμπορικά πάρκα είχαν δημιουργηθεί και βρίσκονταν υπό τη δική της διαχείριση, ενώ μέσω συμφωνιών leasing σε αυτά υπήρχαν κορυφαίοι λιανικοί όμιλοι όπως οι Media Markt, OBI, Decathlon και Leroy Merlin».

Keywords
Τυχαία Θέματα