Pepsico - Ηβη: Σε διαπραγματεύσεις με την Hellenic Water για το εργοστάσιο στο Λουτράκι

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυπριακή εταιρεία Hellenic Water για την πώληση του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας βρίσκεται η PepsicoΗβη. Επιπλέον η Pepsico - Ηβη βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρεία που δεν ανήκει στον κλάδο τροφίμων

και ποτών για την πώληση των εγκαταστάσεων της – γραφεία και αποθήκες – που βρίσκονται στην περιοχή του Κορωπίου.

Στόχος της θυγατρικής της πολυεθνικής είναι ως το τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες παρόλο που κάτι τέτοιο δεν φαντάζει κάτι εύκολο.

Σημειώνεται ότι η PepsicoΗβη αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι στις αρχές του 2013 και από τότε αναζητούσε αγοραστή. Εάν επιτευχθεί συμφωνία με την Hellenic Water τότε στο εργοστάσιο αναμένεται να απασχοληθούν περί τα 100 άτομα.

Λίγο αργότερα, μέσα στο 2013, η εταιρεία έθεσε προς πώληση και τις αποθήκες και γραφεία που διέθετε στο Κορωπί και πλέον χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις που είχε στα Οινόφυτα Βοιωτίας (εργοστάσιο με τέσσερις γραμμές παραγωγής).

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα με την παραχώρηση των δικαιωμάτων εμφιάλωσης των προϊόντων της σε ελληνικές εταιρείες με τις σχετικές συζητήσεις όμως να μην τελεσφορούν.

Το 2015 είχε κλείσει για την Pepsico Ηβη με μείωση πωλήσεων κατά 13,9% , τζίρο περίπου 50 εκατ. ευρώ και ζημιές της τάξεως των 9,85 εκατ. ευρώ και το το 2014 ήταν ζημία 9,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο συνολικός δανεισμός της σχεδόν διπλασιάστηκε καθώς ανήλθε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 σε 15,7 εκατ. ευρώ έναντι 8,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, το «άνοιγμα» της στον Μαρινόπουλο ανέρχεται στο ποσό των 3.6 εκατ. ευρώ και η συνολική απομείωση των εμπορικών απαιτήσεων της εταιρείας για τη χρήση 2015 ανέρχεται σε 11,4 εκατ ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
????????? ????????? ????????
Τυχαία Θέματα