Paddy Power Betfair: Αύξηση στα έσοδα, μείωση στα προ φόρων κέρδη

Η Paddy Power Betfair PLC ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 11% το 2018, παρά την άυξηση κατά 7% στα ετήσια έσοδα για το 2018.

Αιτία, η αύξηση των επενδύσεων σε στοιχήματα σε αμερικανικές αθλητικές διοργανώσεις, με την εταιρεία ωστόσο να τονίζει πως το 2019 έχει ξεκινήσει καλά.

Τα προ φόρων κέρδη στο έτος διαμορφώθηκαν στις 219 εκατ. στερλίνες (287,8 εκατ. δολάρια), σε σχέση με τις 247 εκατ. στερλίνες πριν

από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στις 1,87 δισ. στερλίνες απο 1,74 δισ. στερλίνες .

Η Paddy Power Betfair ανκοίνωσε ακόμη πως τα κέρδη υπέστησαν πλήγμα από τις επενδυτικές της προσπάθειες στις ΗΠΑ καθώς προσπαθεί να τοποθετηθεί σε πλεονεκτική θέση στη νέα αγορά στοιχηματισμού σε αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά έσοδα αυξήθηκαν 18% σε proforma τόνισε η Paddy Power Betfair, η οποία γνωστοποίησε ότι από τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να μετονομαστεί σε Flutter Entertainment.

Η εταιρεία τον περασμένο Μάιο συμφώνησε να συγχωνεύσει τις αμερικανικές της δραστηριότητες με την εταιρεία FanDuel ενώ τον Φεβρουάριο εξαγόρασε μερίδιο 51% στην Adjarabet, μια online στοιχηματική εταιρεία με έδρα τη γεωργία.

Τέλος το ΔΣ της Paddy Power Betfair ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 133 πενών ανά μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό ετήσιο μέρισμα για το 2018 στις 200 πένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα