Oι πέντε μετοχές που ξεχώρισαν αυτήν την εβδομάδα

Τι «έδειξε» η συμπεριφορά Folli-Follie, OTE, Σαράντη, Motor Oil και JUMBO

του Δημήτρη Παφίλα

Folli – Follie: Διχάζει τους αναλυτές

Πτώση 4,07% εμφάνισε η μετοχή της Folli – Follie, ύστερα από τα αποτελέσματα 9μηνου που ήταν αυξημένα κατά 10%. Οι ρευστοποιήσεις στην τίτλο εντάθηκαν και από τα 20,72 ευρώ στην αρχή της εβδομάδας, έκλεισε στα 17,70 ευρώ. Σύμφωνα

με ορισμένες πηγές, αυτό που δεν ικανοποίησε τους ξένους επενδυτές δεν είναι τα κέρδη των 112 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι, η εταιρεία ανακοινώνει επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τους αναλυτές. Επιπλέον, στον τίτλο φαίνεται ότι δρουν κερδοσκοπικά funds που εκμεταλλεύονται τις απότομες διακυμάνσεις.

ΟΤΕ: Επαναφορά του ΟΤΕ

Με εβδομαδιαία κέρδη 3,04% έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ στα 8,80 ευρώ. Η επαναφορά της μετοχής είναι απολύτως αιτιολογημένη καθώς η εταιρεία αποτελεί σύμφωνα με τους ξένους οίκους μια από τις πιο φθηνές μετοχές τηλεπικοινωνιακών οργανισμών. Ως όμιλος ο ΟΤΕ αποτελεί ένα οργανισμό ο οποίος έχει πελάτες οι οποίοι αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους σε ποσοστό 98,2%, ένα υψηλό ποσοστό για τις συνθήκες της περιόδου.

Σαράντης: Ντεμπούτο στον δείκτη FTSE 25

Nτεμπούτο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση πραγματοποίησε η μετοχή του Σαράντη, που αντικατέστησε αυτή της ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία με πλειάδα σημάτων στην αγορά καλλυντικών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη διαθέτει κεφαλαιοποίηση 373 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος σημείωσε εβδομαδιαία πτώση 2,27% κλείνοντας στα 10,74 ευρώ. Τα υψηλά 52 εβδομάδων της Σαράντης ανήλθαν στα 11,54 ευρώ που είναι και υψηλά πολλών ετών.

Μotor Oil : Νέο υψηλό

Νέο υψηλό 52 εβδομάδων σημείωσε η μετοχή της Μotor Oil στα 12,39 ευρώ, ύστερα από την ανακοίνωση των κερδών 9μηνου. Η χρηματιστηριακή αξία ανήλθε στα 1,33 δισ. ευρώ και οι αναλυτές των ξένων οίκων έλκονται από τις υψηλές ταμειακές ροές και από την μερισματική απόδοση. Ο τίτλος έκλεισε στα 12,03 ευρώ με εβδομαδιαία πτώση 0,33%.

JUMBO: Σταθερή με επενδυτές αξίας

Παρά το γεγονός ότι η μετοχή κινείται κοντά στο υψηλό 52 εβδομάδων (13,70 ευρώ), οι ξένοι επενδυτές την προτιμούν
για μεσομακροπρόθεσμο διάστημα εξαιτίας των υψηλών αποδόσεων τόσο μετοχικά, όσο και από πλευράς μερισματικής απόδοσης. Ο τίτλος έκλεισε στα 13,60 ευρώ σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,26%

Keywords
Τυχαία Θέματα