Oι ευφάνταστες δικαιολογίες που βρίσκουν οι εταιρείες στην Κίνα για να μην πληρώσουν

Η απουσία εταιρικών σφραγίδων, τα "πειραγμένα" περιουσιακά στοιχεία, τα εξαφανισμένα στελέχη. Όλα αυτά έχουν γίνει οι κλασσικές δικαιολογίες του προβλήματος του χρέους στην Κίνα. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

Η China Shanshui Cement Group δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως δεν μπορεί να αποδώσει τόκους χωρίς την εταιρική της σφραγίδα, κάτι που ο συμβολαιογράφος ανέφερε -αργότερα- πως δεν χρειάζεται. Η Shenyang City

Utility Group ανέφερε πως δεν θα δημοσιεύσει μία δήλωση αποπληρωμής αφού ένα από τα στελέχη της ταξιδεύει. Τα ομόλογα της China City Construction Holding Group έφτασανστα 79 γιουάν (από 100) μετά από την αλλαγή μεγαλομετόχων. Η Fosun International ήταν μία από τις εταιρείες που "έχασε" στελέχη της τα οποία "εξαφανίστηκαν".

Η αδιαφάνεια και η νομική προστασία που παρέχεται στα ομολογιακά ντοκουμέντα των εταιρειών προκαλούν περαιτέρω αβεβαιότητα στους Κινέζους επενδυτές. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν προκαλέσει έρευνες από τις αρχές οι οποίες παρακολουθούν, πια, τους συμβολαιογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα