Nielsen: Πρώτη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην εργασιακή ανασφάλεια

Αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το τρίτο τρίμηνο του 2017 δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen για την Ελλάδα, χάρη στις θετικότερες εκτιμήσεις για την ανεργία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Consumer Confidence της Nielsen, ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά 8 μονάδες στις 60 μονάδες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

έχει επηρεαστεί, κυρίως, από τις πιο θετικές εκτιμήσεις για την ανεργία τους επόμενους δώδεκα μήνες, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Παρά τη μείωση της ανεργίας ωστόσο η εργασιακή ανασφάλεια... καλά κρατεί αφού τρεις στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην εργασιακή ανασφάλεια. Ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού (30%) και για την οικονομία (28%). Τις συγκεκριμένες τρεις ανησυχίες εξακολουθούν να ξεχωρίζουν σταθερά οι Έλληνες από το 2013, σύμφωνα με την Nielsen.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, ποσοστό 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά. Σημειώνεται, ότι είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

Επτά στους δέκα Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (56%).

Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (70%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (71%) και στα έξοδα για ρουχισμό (63%).

Keywords
Τυχαία Θέματα