Naturally Greek: Προϊόντα αμπαλαρισμένα με ελληνική παράδοση και στυλ

Της Στεφανίας Σούκη

Γη, ήλιος, παράδοση, φιλοξενία, ιστορία, χειροποίητο, οικογένεια. Με άλλα λόγια Ελλάδα ή Naturally Greek, η εταιρεία με λογότυπο το ''σεμεδάκι'' και μία συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου.

Η Αριάδνη Μαντοπούλου και η Πηνελόπη Παπαθέου είναι τα δύο πρόσωπα πίσω από την δημιουργία

και εξέλιξη της Naturally Greek. Οι σπουδές τους κινήθηκαν στους τομείς Marketing και Media αντίστοιχα, ενώ η επαγγελματική τους σταδιοδρομία ξεκίνησε από το χώρο της διαφήμισης και παραγωγής διαφημίσεων. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον τους στράφηκε στον τουριστικό χώρο, όπου η Αριάδνη Μαντοπούλου κινήθηκε στην αγορά του yachting, ενώ η Πηνελόπη Παπαθέου ανέλαβε το τμήμα εξερχόμενου τουρισμού σε τουριστικό γραφείο της Αθήνας.

"Προερχόμενες λοιπόν και οι 2 από τον τουριστικό χώρο, βρισκόμασταν σε στενή επαφή με ξένους, έχοντας έτσι συχνά την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους τον ενθουσιασμό τους προς τα ελληνικά προϊόντα. Η εκτίμηση που έδειχναν για τα προϊόντα ελληνικής παραγωγής κι η έκφρασή τους όταν τα δοκιμάζανε, μας έκανε να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ποιότητα που προσφέρει η χώρα μας", αναφέρει η κ. Μαντοπούλου.

"Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια προϊόντων, που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός. Δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου. Θελήσαμε η Naturally Greek να έχει μια ιστορία να πει και μια μοναδική «εμπειρία» να προσφέρει.

H μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν να βρούμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα που θα μας ταίριαζαν, να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να μάθουμε κι εμείς όσα γίνεται περισσότερα για την αγορά την οποία είχαμε επιλέξει. Αυτό έγινε ύστερα από μεγάλη έρευνα και ταξίδια σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο χρόνος προετοιμασίας προς μεγάλη μας έκπληξη ήταν περίπου ένας χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσαμε αρχικά", αναφέρει η κ. Παπαθέου.

Η Naturally Greek δεν φιλοδοξεί να είναι απλά μια εταιρία που αμπαλάρει την παράδοση: "Σκοπός της είναι να αποτελέσει την απόλυτη εγγύηση ποιότητας και το σύμβολό της να γίνει συνώνυμο της αυθεντικότητας.

Τα προϊόντα Naturally Greek, έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετική πρόταση gourmet προϊόντων σε μορφή δώρου, τόσο για το σπίτι όσο και για εταιρικά δώρα, δώρα Χριστουγέννων, δώρα καλωσορίσματος σε γάμους/βαφτίσια καθώς και σουβενίρ για ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Τέλος, σημαντικό κομμάτι των υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι οι ειδικές παραγγελίες με custom made δώρα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες, το ύφος και την εκάστοτε ενέργεια που θέλουν να εξυπηρετήσουν με τα δώρα μας οι εταιρείες που μας επιλέγουν. Η αισθητική είναι βασικό συστατικό της δουλειάς μας καθώς θεωρούμε ότι ένα δώρο πρέπει να σε κερδίσει από το περιτύλιγμα, ασχέτως από το θησαυρό που μπορεί να κρύβει μέσα του".

Στο ερώτημα σε ποιο ακριβώς σημείο διαφοροποιείται η Naturally Greek σε σχέση με άλλες εταιρείες με παρόμοιο αντικείμενο οι δύο συνεργάτιδες επισημαίνουν ότι "η ιδέα της Naturally Greek ήταν να προσφέρουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, με ξεχωριστές ιδέες, που δεν περιορίζονται μόνο στη συλλογή των τρόφιμων αλλά καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα της έννοιας του δώρου. Δεδομένου ότι η προσωπική επαφή με τον κάθε πελάτη οδηγεί σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μας ενδιαφέρει να διαφοροποιούμαστε συνεχώς δίνοντας επιλογές και λύσεις που καλύπτουν το εκάστοτε ζητούμενο ξεχωριστά. Έτσι, ένα από τα βασικά μας χαρακτηριστικά αποτελεί το χειροποίητο στοιχείο καθώς και η εξατομίκευση που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Επίσης, όπως έχει αναφερθεί, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στο κομμάτι της αισθητικής, ανανεώνοντας συνεχώς τις προτάσεις μας και προσπαθώντας να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω, αυτό που θα κάνει την «έκπληξη»".

Ως προς το μέχρι σήμερα απολογισμό και την πορεία της εταιρείας "η ανάπτυξη ήρθε σταδιακά όσο μας γνώριζαν όλο και περισσότεροι. Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν βλέπουμε ότι μας εμπιστεύονται με σταθερές συνεργασίες, μεγάλοι όμιλοι, εταιρείες, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία κ.α. Κάποια παραδείγματα εταιρειών που μας έχουν εμπιστευτεί για τα δώρα τους, στα μόλις 4 χρόνια λειτουργίας μας, είναι Aegean Airlines, Coca – Cola, ΟΠΑΠ, OTE GLOBE, Allianz, TUI Hellas, Estee Lauder, SONY και άλλες πολλές..."

Η προσπάθεια των δύο για το άμεσο μέλλον εστιάζει στο να γίνει η Naturally Greek συνώνυμο του ελληνικού δώρου για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε ξένους συνεργάτες, για ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία που θέλουν να καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους με κάτι ξεχωριστό. "Στο απώτερο μέλλον αναμφισβήτητα σχεδιάζουμε να ταξιδέψουν τα προϊόντα μας σε χώρες όπου θα κάνουν τη χώρα μας περήφανη. Θεωρούμε ότι οι εξαγωγές είναι ένα νέο εγχείρημα από μόνο του που θέλει πολλά για να πετύχει. Το καλό είναι ότι έχουμε ήδη ενδιαφέρουσες προτάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα