Morgan Stanley: Αβεβαιότητα για αξιολόγηση και QE

Αβέβαιη η ένταξη της Ελλάδας στο QE όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης εκτιμά η Morgan Stanley στην έκθεσή της για την Ελλάδα, με την επενδυτική τράπεζα να βλέπει ουσιαστική λύση για το ελληνικό χρέος μετά της γερμανικές

εκλογές και να διαβάζει θετικά την πρωτιά της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η περίπτωση του ελληνικού χρέους αποτελεί μια ειδική περίπτωση, σημειώνοντας ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να είναι μη βιώσιμος αλλά όπως υπογραμμίζεται η Ελλάδα χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος διάσωσης με πολύ ευνοϊκούς όρους και δεν χρειάζεται να έχει πρόσβαση στις αγορές.

«Όσο τηρεί τους όρους του προγράμματος, τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους θα έρχονται», προσθέτει η MS η οποία αναφέρει πως η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει, ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους πιθανώς μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η MS επισημαίνει ότι η πολιτική αστάθεια στη χώρα παραμένει ένας αρνητικός παράγοντας με την επενδυτική τράπεζα να σημειώνει πως το προβάδισμα της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις δεν δημιουργεί προβληματισμό καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αγοράς και της υπέρ των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα