Marks&Spencer: «Βουτιά» 62% στα ετήσια κέρδη το κόστος των λουκέτων

Μεγάλη πτώση στις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη ανακοίνωσε η βρετανική αλυσίδα λιανικής πώλησης M&S, μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη ότι επιταχύνει το πρόγραμμα κλεισίματος τουλάχιστον 100 καταστημάτων στην εγχώρια αγορά.

Η αλυσίδα ανακοίνωσε ετήσια μείωση κατά 62% στα προ φόρων κέρδη που διαμορφώθηκαν στα τα 66,8 εκατ. στερλίνες για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει το Sky News ο όμιλος επλήγη από κόστη ύψους 321,1 εκατ. στερλινών εξαιτίας των πρόσφατων προσπαθειών μεταστροφής της εταιρείας,

ενώ τα κέρδη από εμπορικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 5,4%.

Επίσης η M&S ανέφερε πως τα ασθενέστερα περιθώρια κέρδους στον τομέα τροφίμων και like-for-like πωλήσεων υποχώρησαν κατά 0,9% στη βασική της αγορά που είναι η βρετανική.

Σημειώνεται ότι η M&S άνοιξε 62 καταστήματα Simply Food το τελευταίο οικονομικό έτος.

Η μετοχή της M&S που από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει κατά 7% σε μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στον FTSE 100, χθες Τρίτη ενισχύθηκε κατά 6% λόγω της ελπίδας ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την αλυσίδα που μετρά 134 χρόνια παρουσίας. Σήμερα, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα η μετοχή που είναι ένας από τους τίτλους με το μεγαλύτερο σορτάρισμα, σημειώνει άνοδο 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα