MLS: Το σίριαλ με ορκωτό και οικονομικές καταστάσεις συνεχίζεται

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το σίριαλ της MLS. Στο επίκεντρο, ξανά, η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019 για τις οποίες η εταιρεία είχε αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις της πως αποτελούσε θέμα χρόνου.

Έπειτα από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως έχει εγκρίνει από τον περασμένο Απρίλιο (!) τις οικονομικές καταστάσεις το 2019 (στις οποίες και θα αποτυπώνονται μεγάλες απομειώσεις), τις οποίες

έχει στείλει στον ορκωτό λογιστή από τις αρχές Μαΐου (7/5).

«Αναμένουμε από τον ορκωτό ελεγκτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στη συνέχεια θα προβούμε άμεσα στη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2019», ανέφερε η εταιρεία.

Κατά πληροφορίες, ο ορκωτός ελεγκτής Ν. Παγώνης της PKF Ευρωελεγκτική που υπέγραψε την έκθεση επισκόπησης των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου 2019, είχε ζητήσει να παραιτηθεί των καθηκόντων του, κάτι που ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να συμβεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα προχωρήσει στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της MLS, ιδιαίτερα σε σχέση και με το ζήτημα της συνέχισης της δραστηριότητας (going concern) της εταιρείας.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η MLS έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το πόρισμα του ελέγχου της Deloitte πως τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της στις 31.12.2018 ήταν 25,383 εκατ., μειωμένα κατά 91χιλ. ευρώ λόγω κεφαλαιοποιήσεων σε σχέση με τα δημοσιευμένα. Σε αυτά εφαρμόστηκε επιπρόσθετη απόσβεση κατά 4,598 εκατ.ευρώ και απομείωση αξίας 3,552 εκατ.ευρώ λόγω μειωμένων πωλήσεων κατά το 2019 και το α’ εξάμηνο 2020. Η τελική προσαρμοσμένη αναπόσβεστη αξία των άυλων της 31.12.2018 διαμορφώνεται έτσι, σύμφωνα με την Deloitte, σε 17,243 εκατ.ευρώ.

Με βάση τις ίδιες πάντοτε πηγές, οι απομειώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις λογιστικές καταστάσεις του 2019 αναμένεται να είναι συνολικά υψηλότερες, επιδρώντας σε κάθε περίπτωση αρνητικά στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Η διοίκηση Καματάκη από την πλευρά της και για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ιδίων κεφαλαίων φέρεται να έχει ενημερώσει προκειμένου να συμπεριληφθεί στις οικονομικές καταστάσεις πως βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, πλην ο ορκωτός έχει ζητήσει να τεκμηριωθεί με επικαιροποιημένα στοιχεία το όποιο ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση ατύπως υπάρχει μια ολιγοήμερη προθεσμία και σε περίπτωση που ο ορκωτός δεν λάβει τα τεκμήρια που ζήτησε, με ενδιαφέρον αναμένεται εάν τελικώς θα παραδώσει έκθεση επισκόπησης και ποιες παρατηρήσεις και θέματα θα περιλαμβάνει.

Στη πρόσφατη επαναληπτική συνέλευση των ομολογιούχων δανειστών της εισηγμένης που διοργάνωσε η Euroxx, o CEO της εταιρείας, Γιώργος Βακάρος, ανέφερε πως η εταιρεία χρειάζεται κεφάλαια για να ορθοποδήσει, κεφάλαια που θα βρεθούν είτε από την είσοδο επενδυτή, είτε μέσω άλλων επιλογών. Πρόθεση, είπε, είναι η επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία ώστε να επιστρέψει στο ταμπλό του Χ.Α., κάτι που αποτελεί προτεραιότητα.

Σε σχέση με το θέμα του στρατηγικού επενδυτή, το newmoney έχει αναφέρει προ ημερών τη φημολογούμενη εμπλοκή του Corinth Group που ελέγχει την Corinth Capital, με την τελευταία να αναφέρεται ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Goldenburg Group Ltd.

Διαβάστε ακόμα:

Πλακιωτάκης – Δ.Ν.Ε: Στο τραπέζι όλα τα προβλήματα των εταιρειών – κολοσσών σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη

Αδέρφια εκατομμυριούχοι σε μια νύχτα: Πόνταραν $8.000 σε νέο κρυπτονόμισμα κι έβγαλαν $9 εκατ.

Απίστευτος λογαριασμός: Θα πληρώνουμε έναν με δυο φόρους -κάθε μήνα- μέχρι τέλος του 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα