Intesa Sanpaolo: «Βλέπει» κλείσιμο 600 υποκαταστημάτων και αποχώρηση 3.900 υπαλλήλων

Η δρομολογούμενη απόκτηση των καλών assets των δύο προβληματικών ιταλικών τραπεζών, Popolare di Vicenza και Veneto Banca, ενδέχεται να οδηγήσει στο κλείσιμο περίπου 600 υποκαστημάτων και στην αποχώρηση 3.900 υπαλλήλων με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με την Intesa Sanpaolo, μεταδίδει το Reuters.

Η Ιταλία ξεκίνησε την εκκαθάριση των δύο προβληματικών περιφερειακών τραπεζών

την Κυριακή, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να κοστίσει στο δημόσιο μέχρι και 17 δισ. ευρώ και θα αφήσει τα καλά assets των πιστωτικών ιδρυμάτων στα χέρια της Intesa, της μεγαλύτερης τράπεζας λιανικής της χώρας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κυβέρνηση συνέταξε ένα έκτακτο διάταγμα για τη λύση των δύο τραπεζών, οι οποίες κατέρρευσαν μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης και φτωχού δανεισμού.

Το διάταγμα θα πρέπει να γίνει νόμος από το κοινοβούλιο μέσα σε 60 ημέρες.

Η κυβέρνηση θα πληρώσει 5,2 δισ. ευρώ στην Intesa, και θα της δώσει εγγυήσεις μέχρι και 12 δισ. ευρώ, ώστε να αναλάβει τα απομεινάρια των τραπεζών.

Η Intesa ανακοίνωσε σήμερα ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει για την εξαγορά θα ανακηρυσσόταν άκυρη εάν το διάταγμα δεν μετατρεπόταν σε νόμο ή εάν τροποποιούνταν με τρόπο που θα καθιστούσε τη συμφωνία πιο ακριβή για την τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα