IAG: Αύξηση κερδών της ιδιοκτήτριας της British Airways

Κατά 10% αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου της IAG, αύξηση που αποδίδεται στη βελτίωση της ζήτησης και στην άνοδο της τιμής των εισιτηρίων για τα κυριότερα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια της British Airways ανακοίνωσε ότι αναμένει άνοδο στα ετήσια κέρδη.

Αναλυτικά, τα λειτουργικά κέρδη χωρίς τις έκτακτες δραστηριότητες αυξήθηκαν σε 170 εκατ. ευρώ από 155 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Οι προβλέψεις των αναλυτών

έκαναν λόγο για 163 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.

Πέρυσι, τα κέρδη της IAG είχαν αυξηθεί κατά 9%, καθώς η ψήφος υπέρ του Brexit δεν επηρέασε σημαντικά τα μεγέθη. Η ζήτηση είχε σημειώσει άνοδο κατά το β' εξάμηνο.

Η τάση αυτή συνεχίστηκε το 2017, με βελτίωση των αποδόσεων των υπηρεσιών στη Βόρεια Αμερική και αύξηση των τουριστών από την Ασία, μετά από μια περίοδο σημαντική κάμψης λόγω των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ κατά το α' τρίμηνο, που παραδοσιακά είναι το πιο ασθενές τρίμηνο, με τη βελτίωση των εσόδων στον τομέα επιβατών να συνεχίζεται», αναφέρει ο CEO, Willie Walsh. Πρόσθεσε δε, ότι με τις τρέχουσες τιμές καυσίμων και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα λειτουργικά κέρδη θα σημειώσουν βελτίωση και σε ετήσια βάση.

Τα έσοδα της εταιρείας που έχει επίσης υπό την ιδιοκτησία της την ισπανική Iberia, την ιρλανδική Aer Lingus και την εταιρεία μειωμένου κόστους Vueling, αυξήθηκαν 2,8% στα 4,94 δισ. ευρώ, περιορίστηκαν ωστόσο από το γεγονός ότι το φετινός Πάσχα έπεσε νωρίς, αλλά και από την υποχώρηση της στερλίνας, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των βρετανικών εισπράξεων όταν αυτές μεταφράζονται σε ευρώ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να στοχεύσει σε περισσότερα δρομολόγια που συνδέονται με το Η.Β. Ώστε να αντισταθμίσει τις συναλλαγματικές επιπτώσεις.
Η κίνηση των επιβατών το α' τρίμηνο αυξήθηκε κατά 3,3%

Keywords
Τυχαία Θέματα