Hyundai Motor: Κατεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις του 2018

Επιβράδυνση των πωλήσεων το 2018 προβλέπει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας, καθώς οι πολιτικοί κίνδυνοι περιορίζουν τη ζήτηση για τα οχήματα της στις μεγάλες αγορές του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Hyundai είχε σημαντική κάμψη πωλήσεων στην Κίνα λόγω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Η Hyundai Motor Co. και η θυγατρική της Kia Motors Corp.

ανακοίνωσαν πως οι συνδυασμένες πωλήσεις για το 2017 υποχώρησαν κατά 7% στα 7,25 εκατ. οχήματα, περίπου δηλαδή 1 εκατ. οχήματα χαμηλότερα απ' το στόχο που είχαν θέσει. Μάλιστα πρόκειται για το μικρότερο επίπεδο πωλήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Επικαλούμενες τη στασιμότητα στην παγκόσμια ανάπτυξη, την αύξηση του προστατευτισμού και των κινδύνων που εγείρουν οι γεωπολιτικές αναταραχές οι εταιρείες έθεσε ως στόχο την πώληση για φέτος 7,55 εκατ. οχήματα φέτος.

Με την Ford Motor Co. να την ακολουθεί κατά πόδας ο όμιλος της Hyundai Motor παλεύει να διατηρήσει την πέμπτη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου έπειτα απ' την υποαπόδοση που είχε έναντι των Αμερικάνων ανταγωνιστών, όπου η δυναμικά αυξανόμενη ζήτηση για SUV εξέθεσε την γκάμα των μοντέλων που προσφέρει η κορεατική εταιρεία.

Επίσης η Hyundai προσπαθεί να ακολουθήσει και εταιρείες όπως η Volkswagen AG και η Nissan Motor Co. στο μέτωπο της τεχνολογίας καθώς η βιομηχανία δαπανά δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι μετοχές της Hyundai Motor υποχώρησαν σήμερα 4,2% και της Kia 2,1% στο χρηματιστήριο της Σεούλ.

«Δεν περιμένω να επιστρέψουν στις εποχές όπου πουλούσαν 8 εκατ. οχήματα ετησίως», λέει ο Kim Joon-sung, αναλυτής της Meritz Securities Co., προσθέτοντας πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να χωνέψουν τη μεγάλη ζημιά που είχαν στην Κίνα πέρυσι.

Οι κινέζοι προχώρησαν σε μποϊκοτάζ των κορεατικών προϊόντων πέρυσι έπειτα από την απόφαση της Σεούλ να αναπτύξει στο έδαφος της αμερικανικό πυραυλικό σύστημα, κάτι που η Κίνα εξέλαβε ως απειλή.

Προκειμένου να διεκδικήσει ένα κομμάτι απ' τις αγορές η Hyundai σχεδιάζει να διευρύνει την γκάμα των SUV στην Κίνα από 4 σε 7 μοντέλα ως το 2020, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα SUVs όπως το μικρό Kona και το ανανεωμένο Santa Fe στις αρχές της χρονιάς.

Παράλληλα οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε τομείς όπως της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, της τεχνητής νοημοσύνης και των φιλικών στο περιβάλλον οχημάτων. Ήδη, στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε νέα ινστιτούτα ερευνών, συμπεριλαμβανομένου ενός στη Σίλικον Βάλεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα