HSBC: Eντολή στο προσωπικό της για τον τερματισμό των συναλλαγών με τη VTB Bank

Η VTB Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, συμπεριλήφθηκε στο πακέτο κυρώσεων της βρετανικής τράπεζας HSBC, καθώς δόθηκε εντολή να διακόψει τις σχέσεις της με πολλές ρωσικές τράπεζες.

Σύμφωνα

με το Reuters, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ακολουθούν τη γραμμή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ευρώπη και ο Καναδάς ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας το Σάββατο -συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της πρόσβασης ορισμένων δανειστών στο διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT– μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ακολουθεί το περίγραμμα των πλήρων μέτρων που δημοσίευσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα:

– Περιορισμοί για την απαγόρευση σε πρόσωπα του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλαμβάνουν χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ρωσικό Ταμείο Εθνικού Πλούτου και το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
– Περιορισμοί κατά των ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

– Μέτρα για την παρεμπόδιση ρωσικών εταιρειών να εκδίδουν μεταβιβάσιμους τίτλους και μέσα χρηματαγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην απαγόρευση του ρωσικού κράτους να αντλεί κρατικό χρέος στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει ήδη ανακοινωθεί.

– Εξουσία για την παρεμπόδιση καθορισμένων τραπεζών να έχουν πρόσβαση στη στερλίνα και να εκκαθαρίζουν πληρωμές μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό θα ταιριάζει με την εξουσία που έχουν ήδη οι ΗΠΑ. Οι τράπεζες που υπόκεινται σε αυτό το μέτρο δεν θα μπορούν να διεκπεραιώνουν πληρωμές μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου ή να έχουν πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

– Μια σειρά μέτρων για τη σημαντική ενίσχυση των εμπορικών περιορισμών μας έναντι της Ρωσίας. Αυτό θα περιλαμβάνει απαγόρευση της εξαγωγής μιας σειράς υψηλού επιπέδου και κρίσιμου τεχνικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά, οι τηλεπικοινωνίες και η αεροδιαστημική.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Επίθεση πωλητών σε Χρηματιστήριο Αθηνών και ευρωαγορές λόγω ουκρανικού

Λαγκάρντ για Ουκρανία: Η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες ρευστότητας και πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά

Keywords
Τυχαία Θέματα