Greenyard: Ετοιμάζει άνοιγμα στις ΗΠΑ μέσω εξαγοράς της Dole

Η βελγική εταιρεία φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων Greenyard ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της εταιρείας τροφίμων Dole,που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, μεταδίδει το Reuters.

Η Dole με έδρα την Καλιφόρνια – ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα από τις μπανάνες και τους ανανάδες

– υπολογίζεται ότι μπορεί να αποτιμηθεί πάνω από 2,5 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων των χρεών, αναφέρουν πηγές που είναι κοντά στις συνομιλίες. Η Greenyard έχει κεφαλαιοποίηση 869 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, η Greenyard έχει τα χρηματοοικονομικά μέσα, ώστε να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση.

Η επίτευξη της συμφωνίας μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρεία με ετήσια έσοδα περί τα 8 δισ. ευρώ και θα επιτρέψει στη Greenyard, μια εταιρεία που ξεκίνησε στη δεκαετία του '80 ως παραγωγός μανιταριών, να μπει και στην αμερικανική αγορά, προμηθεύοντας υφιστάμενους πελάτες όπως τα σούπερ μάρκετ Aldi, Lidl και Ahold Delhaize.

Σύμφωνα με αναλυτές της KBC, το deal θα δημιουργήσει έναν μεγάλο παίκτη στην αγορά φρούτων και λαχανικών, τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική, προσθέτοντας ότι η Greenyard θα πρέπει να συγκεντρώσει 500 εκατ. ευρώ για να διατηρήσει την αναλογία χρέους/EBITDA κάτω από το 3,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα