Goldman: Επαναξιολογεί τα εμπορεύματα λόγω μειωμένης δραστηριότητας

Η Goldman Sachs επαναξιολογεί τη μονάδα εμπορευμάτων, η οποία κατέγραψε βουτιά στις δραστηριότητες τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg και που γνωρίζουν την υπόθεση.

Αν και η τράπεζα επεσήμανε τις πολύ κακές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου -χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένα στοιχεία-, η αδυναμία συνεχίστηκε

και τους επόμενους μήνες: η μονάδα είχε φέτος το χειρότερο ξεκίνημα έτους εδώ και πάνω από μία δεκαετία, τόνισε μία από τις πηγές.

Το τμήμα εμπορευμάτων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου τον προηγούμενο μήνα στο Λονδίνο, σημείωσαν αυτά τα πρόσωπα.

Η Goldman Sachs έχει διατηρήσει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, παρότι ανταγωνιστές της, όπως Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Barclays και Deutsche Bank, έχουν περιορίσει ή έχουν αποσυρθεί εντελώς από τις δραστηριότητες, εν μέσω μειούμενων εσόδων και πιο σκληρών κανονισμών.

Οι πρόσφατες κακές επιδόσεις έχουν αναγκάσει κάποια ανώτατα στελέχη να αμφισβητήσουν το αν η πτώση είναι κυκλική -όπως έχει επιχειρηματολογήσει η τράπεζα μέχρι στιγμής- ή δομική, γεγονός που θα υπαινισσόταν μια ανάγκη για αναδιαμόρφωση της επιχείρησης, εξήγησαν οι πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, δεν έχει παρθεί ακόμη κάποια απόφαση και η τράπεζα μπορεί να μην επιδιώξει μεγάλες αλλαγές. Πηγή υπενθύμισε ότι είναι κοινή πρακτική η αξιολόγηση των προβληματικών μονάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να βελτιωθούν.

Μειώνει τις προβλέψεις για το πετρέλαιο

Στο μεταξύ, η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου για το επόμενο τρίμηνο στα 47,50 δολάρια το βαρέλι από τα 55 δολάρια πριν, προειδοποιώντας πως η άνοδος της παραγωγής στη Λιβύη και τη Νιγηρία διακυβεύουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, με τον Οργανισμό να ενδέχεται να χρειαστεί να διευρύνει τη μείωση της παραγωγής για να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου.

H αμερικάνικη τράπεζα πιστεύει ότι η άνοδος της παραγωγής των δύο χωρών που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τη μείωση των αποθεμάτων που αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα