Freedom Pass: Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το voucher 150 ευρώ

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από νέους ηλικίας 18 – 25 ετών για την έκδοση του Freedom Pass, δηλαδή του voucher 150 ευρώ που δικαιούνται όσα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω του freedompass.gov.gr, ενώ η είσοδος στην πλατφόρμα πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet.

Τι
είναι το Freedom Pass

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop, εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούνται να εκδώσουν το Freedom Pass. Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά του Covid-19.

Πώς εκδίδεται το Freedom Pass

To Freedom Pass εκδίδεται με αίτηση που υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του freedompass.gov.gr. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email.

Για όσους δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα, στέλνεται SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Πού και πώς χρησιμοποιείται

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί κανείς να αποκτήσει.

Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κανείς το διαθέσιμο υπόλοιπό του μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/’21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

METIS: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της Ναυτιλίας

Συντάξεις – επιδόματα Αυγούστου: Αναλυτικά οι πληρωμές και οι ημερομηνίες

Keywords
Τυχαία Θέματα