Folli Follie: Διαφορετικοί μέτοχοι στο ΧΑ και στην οικονομική κατάσταση!


Του Δημήτρη Παφίλα

Η Fidelity International δεν κατέχει καμία μετοχή της Folli- Follie! Την απάντηση παρείχε επίσημα στο Newmoney.gr ο κ. Craig Terrington, υπεύθυνος επικοινωνίας της Fidelity International, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι, η εταιρεία Αμοιβαίων Κεφαλαίων Fidelity International είναι ξεχωριστή εταιρεία

απο την εταιρεία Fidelity Investments στις ΗΠΑ.

Όμως, από αυτή την απάντηση προκύπτει σοβαρό θέμα καθώς στα αρχεία του Αποθετηρίου του χρηματιστηρίου, μέτοχος της Follli – Follie εμφανίζεται η Fidelity Ιnternational με ποσοστό 5,93% (ημερομηνία μεταβολής 2011) - ενώ στην οικονομική έκθεση του 2017 μέτοχος εμφανίζεται η Fidelity Investments, η οποία είναι ακριβώς η αμερικανική εταιρεία για την οποία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Fidelity International. Είναι, όμως, μέτοχος της ετιαρείας; Γνωρίζει ότι είναι μέτοχος ή έχει πουλήσει τις μετοχές;

Παραποίηση στοιχείων και για τους μετόχους;

Όταν ξέσπασε η υπόθεση με το αμερικανικό Fund QCM, ο μοναδικός μέτοχος ο οποίος αντέδρασε μέσω αγορών μετοχών και δηλώσεων ήταν η Κινεζική Fosun, ενώ η έτερη Fidelity Investments δεν προέβη σε καμία αντίδραση, γεγονός που υποψίασε την επενδυτική κοινότητα διότι το κύρος της επλήγη καίρια.

Το γεγονός ότι δεν αντέδρασε όμως εξηγείται διότι στο χρηματιστήριο το ποσοστό της χρειάζεται να μειωθεί κάτω απο το 5% για να προβεί σε ανακοίνωση.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, έχουμε διαφορετικό μέτοχο στο Χρηματιστήριο και διαφορετικό στην οικονομική κατάσταση. M ΄άλλα λόγια, η εταιρεία Folli – Follie δημοσίευε διαφορετικά στοιχεία σ ότι αφορά τους μετόχους της.

Άλλα στοιχεία αναφέρει η ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου, κι άλλα η επίσημη οικονομική κατάσταση. Και οι δυο εταιρείες, όμως, είναι από τις μεγαλύτερες στον χώρο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Μάλιστα, η Fidelity Ιnvestments είναι μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες Αμοιβαίων Κεφαλαίων στις ΗΠΑ διαθέτοντας τεράστια φήμη σ ότι αφορά τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων.

Ενώ λοιπόν οι Έλληνες επενδυτές διάβαζαν ότι η Fidelity Investments κατέχει το 9,5%, η ίδια η εταιρεία δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα και πιθανότατα να μην γνωρίζει τους ισχυρισμούς της ελληνικής εταιρείας.

Ύστερα λοιπόν από τις αιτιάσεις για την φερόμενη παραποίηση στοιχείων, όπως αποκαλύπτεται η εισηγμένη είτε δεν ενημέρωνε σωστά το χρηματιστήριο, είτε υπήρχε σκόπιμη παραπληροφόρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα