Facebook: Σταματά τη δια ζώσης συνεργασία του με πολιτικά γραφεία


Τη διακοπή της συνεργασίας του με πολιτικά γραφεία κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας ανακοίνωσε το Facebook, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαδικτυακά διαφημιστικός μεσάζων μετά την Google.

Η εταιρεία έστελνε εργαζόμενους σε πολιτικά γραφεία, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας.

Ο υπεύθυνος διαδικτυακής εκστρατείας

του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016 παραδέχθηκε ότι η συνδρομή της Facebook βοήθησε στη νίκη της καμπάνιας. Σύμφωνα με το Facebook, ανάλογη βοήθεια προσφέρθηκε και στην Χίλαρι Κλίντον, που όμως αρνήθηκε.

Εξειδικευμένες συμβουλές πολιτικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών προσφέρουν τόσο η Google όσο και η Twitter.

Πάντως, το Facebook ανακοίνωσε ότι αντί θα παρέχει δωρεάν διαφημιστικές συμβουλές σε όλα τα πολιτικά κόμματα μέσα από την ιστοσελίδα του. Παράλληλα, τα πολιτικά γραφεία θα μπορούν να λαμβάνουν διαδικτυακή βοήθεια και η εταιρεία δεν απέκλεισε συναντήσεις με πολιτικούς.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που αποκάλυψε το Bloomberg, ο Ντόναλντ Τραμπ ξόδεψε σε διαφημιστικά μηνύματα στο Facebook από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2016 44 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 28 εκατομμυρίων που ξόδεψε το ίδιο διάστημα η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα